Europa press

Logo ep

    Barberà diu que ni ella ni ningú no fa el "ridícul" per "defensar la identitat valenciana"

    17:3008.02.2007

    VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

    L'alcaldessa de València, Rita Barberà, ha assegurat hui que ni ella ni ningú no fa el "ridícul" per "defensar la identitat valenciana" i la "llengua pròpia" dels valencians", i alhora ha manifestat que està "molt orgullosa" de fer esta defensa.

    Barberà, que hui ha participat en la biblioteca de la Casa de la Reina en la presentació del llibre "El Marítim", editat per l'Ajuntament de València, s'ha referit d'esta manera a les crítiques realitzades ahir pel regidor del PSPV Juan Soto a les afirmacions que la primera edil va fer en la inauguració de la biblioteca pública "Nova Al-Russafí", ubicada a Russafa.

    En este acte, l'alcaldessa va llegir alguns versos traduïts al valencià del poeta del segle XII Al-Russafí, que dóna nom al nou centre cultural i al barri on es troba, i va assegurar que "no havia arribat el Rei En Jaume i així parlàvem els valencians".

    El regidor del PSPV Juan Soto, que va assistir també a la inauguració de la biblioteca, va censurar després en un comunicat les "afirmacions pseudoerudites" de Rita Barberà sobre el poeta i li va demanar que "se centrara i reflexionara" sobre determinats assumptes abans de pronunciar-se en públic perquè "quan ella fa el ridícul" el fa "tota la ciutat".

    La responsable municipal, en ser preguntada hui per les manifestacions de Soto, ha sostingut, "amb tota responsabilitat" que "ni jo, ni ningú, no fa el ridícul per defensar la identitat valenciana" i "per defensar la nostra llengua pròpia, diferenciada". Ha assenyalat que esta defensa "es podrà fer amb major o amb menor erudició" i ha insistit que "ningú no fa el ridícul per això".

    Rita Barberà ha considerat, en al·lusió als socialistes, que "és pitjor que ridícul" perquè "té una connotació més greu, estar disposats a governar amb les forces polítiques que es basen i es presenten amb una bandera preconstitucional i anticonstitucional com és la bandera de la segona república i presidits per una bandera d'estatut d'una altra comunitat", referint-se a Compromís pel País Valencià.

    Ha afirmat que "estar absolutament decidits a governar-nos, als valencians, des d'esta perspectiva, és pitjor que ridícul", i alhora ha apuntat que també és "molt pitjor que ridícul, mantindre una posició permanentment dogmàtica sense complir el reglament i sense respecte a les normes de la democràcia, per exemple en el debat dels plens, a la qual ens té acostumats el regidor que ha intentat desqualificar-me".

    L'alcaldessa ha manifestat que sobre esta qüestió no tenia "res més a afegir" perquè "que hi havia un romanç valencià a la nostra ciutat i que es parlava en romaç valencià" és una cosa que "no pot negar ningú", ha sostingut. Ha reiterat, en esta línia, que "ni jo ni ningú no fa el ridícul" i ha afirmat que se sent "molt orgullosa de defensar la identitat valenciana i dins d'ella, la nostra llengua". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies