Europa press

Logo ep

    Una campanya impulsada per un militant d'ERC a internet demana la dimissió de Maragall pel decret de primària

    18:0502.02.2007



    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    Una campanya impulsada des del web-bloc del membre de la secció local d'ERC a Puig-Reig, Moisés Rial, reclama la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, "per col·laboracionisme en la derogació de la normalització lingüística del català".

    També el conseller nacional d'ERC a Vic, Pere Vilarrasa, a través del seu bloc expressa el seu rebuig al decret que prepara Maragall i que aplicarà la tercera hora de castellà que imposava el decret estatal d'ensenyaments mínims en l'educació primària.

    El membre d'ERC al Berguedà insta a tots els que tractin el tema del decret des dels seus blocs a internet a encapçalar els seus articles amb la falca "Maragall dimissió".

    En el seu bloc, Rial considera que amb "la implantació d'una hora més de castellà a primària", el decret que prepara el conseller Maragall "trenca el model vigent" en el sistema educatiu català i "ens subordina a un ordre competencial espanyol en un àmbit de no competència o ingerència" de l'Estat.

    També el conseller nacional d'ERC a Vic, Pere Vilarrasa, ironitza en el seu bloc sobre l'assumpte i assenyala que "el Govern-Govern Montilla quina meravella, amb la complicitat (silenciosa, per descomptat) dels partits que li donen suport ens regalen una hora més" de castellà "perquè els nostres nens no quedin orfes de l'idioma imperial".

    "Amb l'acceptació diligent feta pel nuestro-el nostre gobierno-govern d'aquesta tercera hora, el missatge és clar i de més abast que la simple tercera hora: a Catalunya l'idioma a protegir, potenciar i de futur és el castellà. La resta, català, anglès, són punyetetes retòriques", conclou.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies