Europa press

Logo ep

    Jordi Coca torna al teatre amb l'ambigua 'Interior anglès' a la Sala Muntaner de Barcelona

    16:4331.01.2007



    BARCELONA, 31 (EUROPA PRESS)

    L'escriptor Jordi Coca torna a l'autoria teatral amb l'ambigua 'Interior anglès', dirigida per Joan Maria Gual, que es podrà veure a partir de demà a la Sala Muntaner de Barcelona i que està protagonitzada per Carme Sansa i Mireia Chalamanch.

    L'obra parteix d'una frase de 'La cantante calva' d'Ionesco i en ella es retrata la trobada d'una mare i una filla de classe alta i el posterior enfrontament i retret entre elles, a partir dels quals l'autor juga amb la possibilitat que no siguin en realitat mare i filla, sinó actrius o fins i tot amants.

    Jordi Coca ha explicat avui a Barcelona que "tots representem diferents papers a la vida i utilitzem diferents rols" perquè l'ésser humà és polièdric i en aquesta obra es juga amb això.

    El projecte d''Interior anglès', ha explicat Coca, el va començar fa set anys i ha considerat que és una obra que està estretament lligada al teatre de Josep Palau i Fabre, "en què el joc és el mateix fet teatral".

    Coca ha assegurat que a través del diàleg entre els dos personatges del muntatge es trasllueix "els últims 20 anys" de la política i societat catalanes durant els quals "han passat més coses del que sembla", en un aspecte del qual el director Joan Maria Gual ha destacat la "valentia" del text.

    Les actrius Carme Sansa i Mireia Chalamanch han assegurat que es tracta d'una obra de "teatre dins del teatre" en què aquestes dues dones mostren la "capacitat de generar dolor" i de "fer-se mal l'una a l'altra".

    Jordi Coca ha assegurat que el tema de la dona l'interessa -la seva última novel·la, 'Sorres blanques', també la protagonitzava una dona- perquè el seu rol "ha canviat" al segle XX. 'Interior anglès' es podrà veure a la Sala Muntaner fins al 4 de març.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies