Europa press

Logo ep

  Escola Valenciana presentarà una demanda administrativa a Educació per incompliment de l'Estatut i la LUEV

  18:2026.01.2007

  VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

  Escola Valenciana presentarà dimarts que ve, 30 de gener, en representació de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i els estudiants de l'IES Comarcal de Burjassot-Godella-Rocafort, una sol·licitud d'iniciació de procediment administratiu a la Conselleria d'Educació per la "vulneració dels drets de pares i alumnes a rebre ensenyament en valencià" i "invocant la Llei d'Us i Ensenyament del Valencià (LUEV) i l'Estatut d'Autonomia", segons han anunciat hui fonts de l'entitat.

  En concret, la demanda administrativa es referix al cas denunciat per l'AMPA de l'IES Comarcal d'un professor de Física i Química del centre que "impartix les classes de línia en valencià, no només en castellà, sinó que a més impedix que s'utilitze ni tan sols un llibre de text en valencià", han explicat estes fonts, que han afegit que el docent "a més realitza els exàmens d'avaluació en castellà".

  La mesura "sense precedents", han recalcat, de presentar una denúncia administrativa "arriba després de diferents accions reivindicatives i administratives, com la queixa presentada al síndic de Greuges, en la resposta del qual s'insta els pares d'alumnes a resignar-se a una situació que jutgen com a fet puntual i transitori", han lamentat.

  Tot i això, Escola Valenciana "ha constatat que el fet es produïx en gran part dels instituts de la Comunitat i ha decidit establir el precedent d'iniciar un procediment de denúncia administrativa". Així mateix, el col·lectiu "denunciarà altres incompliments de la LUEV sobre la promoció de l'ensenyament en valencià", han advertit.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies