Europa press

Logo ep

    La Fura dels Baus posarà en escena l'òpera 'Orfeu' de Monteverdi al vaixell Naumon

    17:3825.01.2007



    BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

    La companyia catalana La Fura dels Baus posarà en escena al febrer una adaptació de l''Orfeu' de Monteverdi en el seu vaixell Naumon, ancorat en el port de Barcelona, amb motiu del quart centenari de la primera òpera.

    Un dels fundadors de La Fura dels Baus, Carles Padrissa, ha explicat avui a Barcelona que l'obra de Monteverdi tindrà escenografia de la companyia catalana i música i cors de la nova banda Naumon 415 Ensemble. La Fura posarà en escena en aquest vaixell convertit en centre cultural l'òpera amb "els mateixos mitjans" que al segle XVII.

    Padrissa ha afirmat que l'única representació es farà el 24 de febrer, que coincideix amb el quart centenari de l'estrena d''Orfeu', per a un aforament d'unes 500 persones, però que si s'esgoten es podria fer una altra funció.

    Així mateix, com a "compensació" pel fet que aquesta obra als seus inicis estava cantada únicament per homes -fins i tot els papers femenins-, el Naumon farà una funció en exclusiva per a dones el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

    Aquest anunci s'ha fet durant la presentació del projecte deepARTure, que es farà en el Naumon entre demà i dissabte, una proposta multidisciplinària que tindrà pintura subaquàtica, videoprojeccions, actuacions de jazz i lectures poètiques.

    El projecte deepARTure inaugurarà demà l'exposició 'Veu de llum' de l'artista Xavier Gonzàlez d'Egara, qui pinta quadres a través de les sensacions que li provoca la música que escolta. Per aquesta raó, pintarà en directe un gran mural al són de la música de F1rs Aid Kit, Asstrio i DJ Ous.

    La jornada de demà es completarà amb un recital de poesia i la projecció en vídeo de les creacions de Laura Castell sobre l'obra plàstica de Gonzàlez d'Egara.

    En la jornada de dissabte, Alfonso Cruz farà una demostració de pintura submarina, mentre que Gonzàlez d'Egara tornarà a transcriure plàsticament les notes musicals d'un trio de jazz d'excepció, compost per Llibert Fortuny, Gary Willis i David Gómez.

    DeepARTure conclourà amb la projecció de les òperes 'Diario de un desaparecido' i 'El castillo de Barbazul', que La Fura dels Baus estrena demà a l'Opera Garnier de París. Aquest programa doble es podrà veure al Liceu la temporada que ve.

    El vaixell Naumon, convertit en un centre cultural, té previst oferir programació cada dijous, divendres i dissabte.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies