Europa press

Logo ep

    Montilla reitera la seva promesa de gratuïtat dels llibres de text en l'ensenyament obligatori

    20:4217.01.2007



    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

    El president de la Generalitat, José Montilla, ha reiterat avui la seva promesa d'implantar la gratuïtat dels llibres de text en l'ensenyament obligatori, una proposta llançada en la passada campanya autonòmica.

    En una entrevista feta per sis nens de l'escola pública Anselm Clavé de Cornellà (Baix Llobregat) i emesa per la televisió autonòmica, Montilla ha declarat: "Els llibres de text haurien de ser gratuïts en l'ensenyament obligatori i així ho farem".

    Així mateix, ha defensat com "una bona idea" la introducció aquest curs d'una sisena hora en l'educació primària, fet que ha comportat la contractació de més de 3.000 nous mestres.

    El president va ser entrevistat al Palau de la Generalitat durant les vacances de Nadal per sis nens d'entre 10 i 11 anys per a

    l''Info K', l'informatiu del K3.

    Assegut, Montilla ha respost amablement a les preguntes i, en ocasions, ha respost amb preguntes als nens interrogant-los sobre les seves opinions sobre temes d'actualitat.

    Inquirit sobre si els periodistes són "pesats", Montilla ha esquivat el cop i ha respost que "en totes les professions hi ha pesats" i s'ha limitat a dir que "fan la seva feina".

    Encorbatat i amb el seu habitual aspecte, Montilla ha dit que "no sempre" veu el programa humorístic de política 'Polònia' -que s'emet els dijous a les 21.35 hores- perquè a aquesta hora "a vegades" està treballant.

    Després d'explicar que es va veure obligat a "pactar" amb altres forces perquè cap tenia majoria després de les autonòmiques, Montilla ha revelat que no té especial afecció a la seva terra natal després de deixar-la fa més de 30 anys. "No enyoro Còrdova", ha dit.

    Les preguntes han estat preparades pels nens amb els seus companys de classe.

    L'entrevista ha durat 45 minuts i el K3 n'ha reproduït "un extracte dels millors moments", segons una nota de la cadena mateixa; en total cinc minuts.

    Dels nens que hi han participat, quatre eren de sisè de primària i dos de cinquè. Alguns ja havien entrevistat el president quan era alcalde de Cornellà. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies