Europa press

Logo ep

    Presó per a l'exdirigent de la Triple A Argentina Eduardo Almirón, detingut ahir a Torrent

    13:3929.12.2006

    MADRID, 29 (EUROPA PRESS)

    Els Jutjats d'Instrucció de València han decretat hui, per exhort de l'Audiència Nacional, l'ingrés a la presó incondicional de l'exsubcomissari de la Policia Federal Argentina i exdirigent de l'organització paramilitar Triple A Rodolfo Eduardo Almirón, detingut ahir a la localitat valenciana de Torrent acusat de diversos atemptats i crims ocorreguts el 1974, han informat hui fonts jurídiques.

    Les mateixes fonts han assenyalat que Almirón compareixerà a l'Audiència Nacional, per a interrogar-lo en relació amb la sol·licitud d'extradició presentada contra ell per l'Argentina, una vegada que este país lliure la documentació existent en contra seu.

    L'Argentina el reclama per la seua "possible participació" en l'Aliança Anticomunista Argentina, que va operar entre 1973 i 1975. Entre els homicidis que se li imputen figura el del diputat nacional Rodolfo David Ortega Peña, ocorregut el 31 de juliol del 1974, Alfredo Alberto Curutchet (10 de setembre del mateix any), l'excap de la policia de Buenos Aires Julio Tomás Troxler (10 dies després) i el professor universitari i intel·lectual Silvio Frondizi (germà de l'expresident Arturo Frondizi) i el seu amic Luis Ángel Mendiburu (27 de setembre).

    També se l'acusa de l'assassinat de Carlos Ernesto Laham i Pedro Leopoldo Barraza (13 de setembre de 1974) i de Raúl Laguzzi, organitzat per l'aleshores ministre de Benestar Social, José López Rega, i també els segrestos i desaparició de Daniel Banfi, Luis Latronica i Guillermo Labif (el 12 de setembre de 1974).

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies