Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  La sanitat catalana finançarà les operacions de canvi de sexe aquesta legislatura

  20:5521.12.2006  BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

  La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, ha confirmat avui la intenció del Govern català d'incloure les operacions de canvi de sexe a la cartera de prestacions socials que s'aprovarà en aquesta legislatura. Si bé ha assenyalat que "no serà la primera prestació" nova que s'inclourà en la cartera i que tampoc podrà ser el 2007, Geli ha assegurat que la intenció de l'executiu és que "en aquesta legislatura" la sanitat pública "financi la totalitat de les intervencions quirúrgiques per canvi de sexe".

  Geli ha explicat que aquestes operacions s'assignarien a la unitat mèdica especial d'atenció a persones transsexuals que ja hi ha a l'Hospital Clínic des de la legislatura passada, en què un equip d'endocrinòlegs, psicòlegs, ginecòlegs, uròlegs i nutricionistes treballa per al col·lectiu, "però no ha fet fins ara cap operació" de canvi de sexe.

  La consellera catalana ha recordat que Andalusia ja finança aquest tipus d'intervencions i ha explicat que en el Consell Interterritorial de Sanitat, en què participen els consellers de la matèria de totes les comunitats, ja s'ha discutit la qüestió "i hem quedat que s'havia d'estudiar".

  "Però Catalunya ja està preparada per fer-les" i, a més, "és un dels compromisos inclosos en el pacte de Govern de l'Entesa", ha assenyalat, i per això la previsió és que aquestes operacions "s'iniciïn tan aviat com tinguem els números específics dels indicadors" de demanda d'aquest tipus d'intervencions, un estudi que prepara la unitat mèdica especial del Clínic.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies