Europa press

Logo ep

  Circo Gran Fele estrena demà el muntatge "Éione", un espectacle "arriscat" que evoca el món mitològic

  16:5413.12.2006

  VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

  El Circ Gran Fele estrenarà demà a la carpa instal·lada a l'esplanada del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) el seu nou espectacle, "Éione", un muntatge "arriscat" en què la companyia valenciana introduïx nous números i evoca la mitologia clàssica a través de nimfes, faunes, sàtirs, centaures i altres personatges fantàstics, segons han assenyalat els responsables de l'agrupació.

  El Gran Fele presentarà este nou treball durant la campanya de Nadal, del 16 de desembre al 7 de gener, en dos funcions diàries. la companyia circense confia a repetir l'èxit aconseguit l'any passat, quan va arribar a una ocupació mitjana del 90 per cent i durant set dies consecutius "va penjar, per primera vegada en la història d'este circ, el cartell de 'no hi ha localitats'", han destacat estes fonts.

  L'última producció del Circo Gran Fele està ambientada en un moment anterior a la conquesta de la Mediterrània per l'Imperi Romà. És un món ple de mites, reals o ficticis, poblat de sers sobrenaturals que aniran passant per l'escenari de l'envelat del Gran Fele per a "sorprendre i seduir els espectadors".

  Així, durant la funció es podrà gaudir d'actuacions d'escapisme, salts acrobàtics, cordes verticals, trapezi volant, corretges i corda fluixa, amb una gran presència dels números aeris, que enguany més que mai ompliran la cúpula del "Cercle Màgic". Tampoc no faltarà el ja tradicional "gabinet de curiositats", que serà accessible tant per als espectadors com per a aquelles persones que passegen pels voltants del MuVIM. Una sirena, una empremta del ieti o l'Increïble Home Peix seran alguns dels estranys exemplars que s'exhibiran en este espai.

  A més de les habilitats dels artistes, "Éione" fusiona, com és habitual en els treballs de Gran Fele, "les tècniques clàssiques circenses amb les més contemporànies", com ara dansa, imatges de vídeo i televisió i un acompanyament musical "molt especial".

  Una de les novetats que presentarà Gran Fele esta temporada és el "El Café de la Lluna", una zona de degustació en la qual s'oferiran begudes i productes de la terra.

  Gran Fele aprofitarà la seua estada nadalenca a la ciutat per a proposar una sèrie d activitats de caràcter divulgatiu sobre el món del circ. El 15 de desembre es farà una Jornada de Circ, que reunirà importants personalitats d'este àmbit, com el responsable del Festival Mondial du Cirque de Demain, Dominique Mauclair, o el director del Festival de Pallassos de Cornellà, Genís Matabosch, per a debatre sobre la situació d'este art.

  Es desenvoluparà també una taula redona que reunirà representants dels quatre circs que s'instal·laran a València este Nadal -Mundial, Americano, Wonderland i Gran Fele- per a intercanviar impressions.

  El Circ Gran Fele està considerada una de les companyies més rellevants d'Espanya en este àmbit artístic. La seua trajectòria professional ha estat reconeguda amb el Premi Max de les Arts Escèniques Especial de Circ i Premi Programa Calidoscopi de la Unió Europea com a Projecte Cultural de Gran Interés, entre d'altres distincions. [FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies