Europa press

Logo ep

    Jordi Julià Garriga i Esperança Camps guanyen els premis de Narrativa i de Poesia Vicent Andrés Estellés 2006

    18:1812.12.2006

    VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)

    L'escriptor barceloní Jordi Julià Garriga ha guanyat el VIII Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés 2006 de Burjassot, dotat amb 18.000 euros, per l'obra "Els ídols fràgils". El premi s'ha atorgat per "unanimitat però després d'una dura deliberació" del jurat, composat per Josep Ballester, Francesc Parcerisas, Alfons Cervera, Maria Beneyto i Eduard Sanahuja, segons han informat hui fonts municipals.

    Per la seua banda, l'escriptora balear establida a València Esperança Camps (Ciutadella de Menorca, 1964) ha guanyat amb l'obra "L'eclipsi, el silenci" la I edició del Premi Bancaixa de Narrativa, que té una dotació econòmica de 12.000 euros. El guardó l'ha concedit un jurat integrat per Mª José Obiol, Rafael Gil i Enric Salom, segons han informat hui fonts municipals.

    El I Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València-Estudi General, que ha comptat amb una comissió avaluadora integrada per Aureli Beltran, Leopoldo Valencia, Fernando Sapiña, Martín Dominguez i Antonio Collado, ha anat a parar al treball "AndreadoriaTM", de Pere Puigdomènech i Rosell, un biòleg molecular barceloní, nascut el 1948.

    En esta categoria, premiada amb 6.000 euros, el jurat "també ho ha tingut difícil, ja que les sis obres presentades posseïxen una gran qualitat", han subratllat estes fonts.

    Després de més de 10 anys de camí, 2006 ha estat el punt d'inflexió en este certamen i l'any dels canvis, ja que s'ha ampliat la quantia del premi de poesia, i també el nombre de premis. També ha variat la periodicitat, ja que els guardons es lliuraran anualment en compte de cada dos anys com es feia fins ara.

    El primer canvi important ha estat que els VIII Premis de Poesia Vicent Andrés Estellés han augmentat la dotació econòmica de 12.000 a 18.000 euros, de manera que es convertix en el guardó "més prestigiós de la Comunitat Valenciana en esta disciplina i en el segon més important d'Espanya", han destacat els organitzadors.

    A més, dos noves seccions s'afigen als Premis Vicent Andrés Estellés de Burjassot: el Premi Bancaixa de Narrativa i el de Narrativa Científica de la Universitat de València-Estudi General.

    Amb les noves incorporacions es pretén que els premis "arriben a l'àmbit internacional amb la finalitat de convertir Vicent Andrés Estellés en una figura referencial de la literatura del nostre segle", han afirmat. Els responsables de la iniciativa han ressaltat la "bona acceptació" d'estes transformacions, ja que s'han rebut 46 poemaris, 20 novel·les i 6 narracions científiques.

    L'Ajuntament de Burjassot, en col·laboració amb Edicions Bromera, es reservarà el dret de publicar les obres guanyadores de poesia i de narrativa Bancaixa, i la Universitat, per part seua, es reserva el dret de publicar l'obra guardonada en la categoria de narrativa científica.

    Pròximament tindrà lloc una cerimònia d'homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, en què també rebran una menció els guanyadors d'enguany dels premis literaris.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies