Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Sis consellers renuncien al seu escó al Parlament

  15:5101.12.2006

  BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

  Sis consellers del Govern de la Generalitat han renunciat al seu escó al Parlament, quatre dels quals són del PSC i dos, d'ERC, a favor d'uns altres membres de les candidatures dels seus partits a les eleccions de l'1 de novembre.

  Així, a banda del president de la Generalitat, José Montilla, mantindran el seu escó com a diputat el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura; el conseller d'Economia, Antoni Castells; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el conseller de Governació, Joan Puigcercós.

  Deixen el seu escó pel PSC les conselleres Marina Geli, que serà substituïda per Pia Bosch, i Montserrat Tura, que ho serà per Mohammad Chaib, i els consellers Ernest Maragall, que cedirà l'escó a Jordi Terrades; Joaquim Llena, a Francesc Boya, i Martí Carnicer, secretari general d'Economia, a Joaquim Paladella.

  A ERC, el conseller Josep Huguet i la consellera Carme Capdevila també deixen el seu escó, i deixen pas a nous diputats per Barcelona i Girona, respectivament. El grup d'ERC tindrà, a més, unes altres baixes en substitució dels diputats que ostentaran càrrecs en el govern.

  Així, es preveuen fins a sis incorporacions noves al grup parlamentari, quatre de les quals entre els diputats i diputades per Barcelona en substitució del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, Teresa Aragonès, Oriol Amorós i Pilar Dellunde.

  En el seu lloc, entraran al Parlament Pere Aragonès, portaveu de les joventuts d'ERC; l'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, que ja va ser diputat en l'anterior legislatura; l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, i la doctora en dret financer Patricia Gomà.

  L'escó que deixarà vacant la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, l'ocuparà per Girona l'alcalde d'Agullana, Alfons Quera, que també va ser diputat la passada legislatura.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies