Europa press

Logo ep

    Sis consellers renuncien al seu escó al Parlament

    15:5101.12.2006

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    Sis consellers del Govern de la Generalitat han renunciat al seu escó al Parlament, quatre dels quals són del PSC i dos, d'ERC, a favor d'uns altres membres de les candidatures dels seus partits a les eleccions de l'1 de novembre.

    Així, a banda del president de la Generalitat, José Montilla, mantindran el seu escó com a diputat el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura; el conseller d'Economia, Antoni Castells; el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i el conseller de Governació, Joan Puigcercós.

    Deixen el seu escó pel PSC les conselleres Marina Geli, que serà substituïda per Pia Bosch, i Montserrat Tura, que ho serà per Mohammad Chaib, i els consellers Ernest Maragall, que cedirà l'escó a Jordi Terrades; Joaquim Llena, a Francesc Boya, i Martí Carnicer, secretari general d'Economia, a Joaquim Paladella.

    A ERC, el conseller Josep Huguet i la consellera Carme Capdevila també deixen el seu escó, i deixen pas a nous diputats per Barcelona i Girona, respectivament. El grup d'ERC tindrà, a més, unes altres baixes en substitució dels diputats que ostentaran càrrecs en el govern.

    Així, es preveuen fins a sis incorporacions noves al grup parlamentari, quatre de les quals entre els diputats i diputades per Barcelona en substitució del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, Teresa Aragonès, Oriol Amorós i Pilar Dellunde.

    En el seu lloc, entraran al Parlament Pere Aragonès, portaveu de les joventuts d'ERC; l'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, que ja va ser diputat en l'anterior legislatura; l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, i la doctora en dret financer Patricia Gomà.

    L'escó que deixarà vacant la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, l'ocuparà per Girona l'alcalde d'Agullana, Alfons Quera, que també va ser diputat la passada legislatura.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies