Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Biografia del conseller d'Educació, Ernest Maragall

  18:3428.11.2006  BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

  Ernest Maragall i Mira ha desenvolupat bona part de la seva carrera política a prop del seu germà, el ja expresident català Pasqual Maragall, que ha estat al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat. El desembre del 2003 el va nomenar secretari general de la Presidència.

  Va cessar del càrrec per presentar-se en les llistes del PSC per Barcelona com a número 6 i ara, José Montilla, el fa conseller d'Educació.

  Nét de l'escriptor Joan Maragall i fill del senador Jordi Maragall, Ernest Maragall (Barcelona, 1943) és analista informàtic i economista de professió. Va treballar en empreses de publicitat i màrqueting fins al 1970, any que va entrar a l'Ajuntament de Barcelona com a analista informàtic fins que, el 1983, va ser nomenat gerent de l'Institut Cartogràfic de Barcelona.

  Va ser també director general de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) del mateix ajuntament (1990-91); després, fins al 1995, va ser director de l'Àrea d'Informació de Base i Organització, conseller delegat del IMI i conseller delegat del ICB.

  Va assumir el 1995 la seva primera regidoria: fins al 1997 va ser regidor ponent de Funció Pública i Qualitat; després, i fins al 1997, ho va ser d'Hisenda i Funció Pública, a més de presidir el Consell de Districte de Sant Andreu.

  El 1999 era regidor de Presidència i Hisenda, president del IMI, president de l'Institut Municipal d'Hisenda, vicepresident de la Comissió de Funció Pública de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, vicepresident del Consell d'Administració de Localret, representant de l'Ajuntament en la Federació de Municipis de Catalunya i vicepresident de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona. En 2001 va ser nomenat portaveu del Govern Municipal, i en 2003 va entrar a la Generalitat al costat del seu germà.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies