Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Ecotècnia construeix a Flix el major parc fotovoltaic de Catalunya

  15:5721.11.2006  BARCELONA (BARCELONÈS), 21 (EUROPA PRESS)

  Ecotècnia, empresa dedicada a fabricar i operar aerogeneradors i instal·lacions d'energia solar, ha iniciat la construcció del major parc solar fotovoltaic de Catalunya a la localitat de Flix (Ribera d'Ebre).

  Caixa Catalunya ha atorgat un crèdit a llarg termini de 47,3 milions d'euros per finançar la construcció del parc solar, al qual podran sumar-se altres entitats financeres.

  La construcció del parc suposarà una inversió de 59 milions i es realitzarà mitjançant un contracte 'clau en mà' amb l'empresa catalana Ecotècnia i l'alemanya Solon AG, amb la col·laboració de Fecsa-Endesa.

  La instal·lació tindrà 880 generadors solars que sumen una potència de 8.184 quilowatts i es troba entre les més grans d'Europa, segons ha informat la companyia. Generarà 15.000 megawatts anuals, que és l'equivalent al consum de 5.600 famílies, i evitarà l'emissió a l'atmosfera d'unes 13.400 tones per any de diòxid de carboni (CO2).

  El Parc Solar Fotovoltaic Ramón Escriche tindrà una vida útil d'entre 30 i 35 anys i ocuparà un total de 40 hectàrees de la finca la Devesa a Flix, davant les instal·lacions d'Ercros. Les obres de construcció duraran uns 14 mesos i es preveu que finalitzin a l'últim trimestre del 2007.

  El promotor del parc és Flix Solar, Ecotècnia s'encarregarà de la construcció i manteniment de les instal·lacions durant la fase d'explotació i l'empresa alemanya Solon AG fabricarà els equips que configuraran el parc.

  Ecotècnia té més de 15 megawatts d'energia solar fotovoltaica instal·lada a diversos parcs de Navarra, Castella i Lleó i Castella-la Manxa, i també a instal·lacions fixes en tota mena de cobertes i edificis. A més, la companyia està construint a Navès (Lleida), Àvila i Toledo.

  Ecotècnia, que celebra aquest any el seu 25è aniversari, està integrada des del 1999 a Mondragón Corporación Cooperativa (MCC). Així mateix, la companyia forma part de Clade, el primer grup cooperatiu català, creat a finals del 2004.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies