Europa press

Logo ep

    La fiscalia italiana investiga denúncies sobre corrupció en el traspàs de jugadors en el calcio

    17:2220.11.2006



    ROMA, 20 (EP/AP)

    Els fiscals han completat avui la seva investigació d'una sèrie de denúncies sobre corrupció al mercat de fitxatges del futbol italià i en qualsevol moment processaran vuit individus, entre ells l'exdirector del Juventus, Luciano Moggi.

    Segons informen les agències italianes de notícies, els vuit seran acusats de conspiració per controlar els traspassos, per intimidar els jugadors perquè fossin representats per la firma GEA World, el director de la qual és el fill de Moggi, Alessandro.

    Els fiscals asseguren que la intimidació es va manifestar sovint amb amenaces de violència. També serien processats Alessandro Moggi i l'agent David Lippi, fill de Marcello Lippi, el tècnic de la selecció italiana que el juliol passat va conquistar la Copa Mundial.

    Un dels casos esmentats en la investigació afecta la renovació del contracte del davanter franc-argentí David Trezeguet amb el Juventus.

    Tant la fiscalia de Roma com GEA World han declinat fer comentaris. La investigació és una més de diverses sobre fets de corrupció en el 'calcio', que inclouen frau esportiu, apostes il·legals i comptes manipulats.

    Luciano Moggi ha estat apartat del futbol durant cinc anys i ha rebut una multa de 63.000 dòlars per influir en el resultat de partits.

    Com a resultat d'un judici, a la Juve li van treure els títols que va guanyar en les dues temporades prèvies de la Sèrie A i va ser condemnada al descens a la Sèrie B.

    GEA World és la firma que més control·la passis a Itàlia. D'acord amb el diari 'Corriere della Sera', el 2005 va arribar a representar a 200 jugadors.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies