Europa press

Logo ep

  Les excavacions a la carretera de l'aeroport descobreixen rases antigues de cultiu i una petita necròpolis

  17:4606.11.2006  EIVISSA, 6 (EUROPA PRESS)

  El portaveu del Consell Insular i conseller de Patrimoni, Joan Marí Tur, ha explicat avui les últimes troballes arqueològiques en les obres del nou accés a l'aeroport, unes rases antigues de cultiu i una petita necròpolis ubicades als terrenys de la finca de Can Fonoll i que seran excavades en els pròxims dies.

  En primer lloc, les rases estan cavades en el subsòl verge i tenen les mateixes característiques que altres de documentades en altres punts de l'illa, alguna cosa que constata que aquest és un dels elements arqueològics més habitual del camp eivissenc. D'aquesta manera, el conseller assenyala que no es tracta d'elements que tinguin un valor físic patrimonial, però destaca que la seva documentació permet reconstruir els sistemes de cultiu específic, segurament vinya, de l'època púnica i romana.

  D'altra banda, superposats a aquest descobriment es troba la petita necròpolis que destaquen els arqueòlegs "presenta un estat de mala conservació pel seu caràcter superficial i a l'abast parcial de les arades modernes".

  Així mateix, des del Consell han anunciat que les tombes "són de gran senzillesa, no semblen tenir estructures construïdes i s'estima que siguin anteriors a l'època imperial romana".

  D'aquesta manera, totes les troballes seran excavades els pròxims dies "i es farà conforme a la llei i al sentit comú", tal com ha destacat Marí.

  Els directors d'aquestes excavacions són tres arqueòlegs professionals Jonathan Orellana, Joan Roig i Arco I. Vidal. Per aquesta raó, Marí ha aprofitat l'ocasió per demanar als arqueòlegs que han denunciat la destrucció de patrimoni amb les obres de les carreteres "que mostrin les seves titulacions i també la situació legal en què es troben", ha conclès.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies