Europa press

Logo ep

    Montilla diu que "cal aprendre dels errors" i vol un Govern "seriós" de consellers amb "enorme sintonia"

    09:5527.10.2006



    BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

    El presidenciable del PSC, José Montilla, ha reconegut avui que "cal aprendre dels errors" del tripartit i ha dit que "el que m'agradaria és un govern format per socialistes, per persones que tinguin una enorme sintonia, socialistes o independents, però que comparteixin un mateix projecte de Govern".

    Montilla no ha volgut parlar de la participació del líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, en un executiu d'esquerres i ha assenyalat que "el que fa falta és, no tant pensar si pot ser-hi tal o qual persona, sinó pensar en un govern que sigui coherent, seriós i que generi confiança".

    En declaracions a la Cadena SER recollides per Europa Press Montilla ha dit que, una vegada aprovat l'Estatut, el que cal fer és "aprendre dels errors" perquè "la societat catalana sí que en aquests moments demana un govern seriós, estable i rigorós".

    El candidat socialista ha dit que el que vol "no és reeditar" el tripartit i ha afegit que "la realitat dependrà del que decideixi el poble de Catalunya" que amb els seus vots determinarà un nou mapa polític i una "determinada correlació de forces", que "espero que ens sigui favorable per governar amb els menys condicionants possibles i amb diàleg constructiu amb la resta de forces polítiques".

    Montilla ha dit que "no necessito el permís de Zapatero per pactar amb qui vulgui" i que el PSC és "lliure per decidir candidats i pactes". Ha agraït també un altre cop que el president del Govern donés carta blanca als socialistes catalans en la seva política d'aliances postelectorals perquè així "va allunyar un rumor, una maledicència" en què alguns insistien i que parlava d'un PSC "amb les mans lligades i que havia un pacte per dalt".

    "El PSC sempre ha tingut les mans lliures per pactar amb qui vulgui. Aquesta vegada també", ha dit i ha afegit que "esperem haver de fer el mínim de pactes possibles".

    En aquesta línia, ha dit que la garantia d'un govern d'esquerres la dóna el PSC i ha avisat que "la garantia que poden tenir altres partits d'esquerra de poder estar al govern és que a nosaltres ens vagi bé", sinó, "difícilment podran tenir consellers en un govern d'esquerres".

    Montilla també ha parlat de l'anunci de la Nocilla Montilla que considera "fresc i espontani" i l'ha atribuït a la "iniciativa d'un grup de joves". Diu que no l'havia sentit fins avui i s'ha felicitat que al PSC "no copiem coses de manuals americans de republicans conservadors", amb "Males formes i mentides", referint-se a CiU.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies