Europa press

Logo ep

    Inaugurat el Tanatori de Castellar del Vallès

    20:4521.10.2006

    CASTELLAR DEL VALLÈS (VALLÈS OCCIDENTAL), 21 (EUROPA PRESS)

    L'alcaldessa de Castellar del Vallès (Vallès Occidental), Montse Gatell, ha inaugurat aquest matí el Tanatori de la localitat, un nou equipament ubicat a prop del Cementiri Municipal.

    El tanatori té una superfície de 700 metres quadrats i disposa de dues plantes. Des d'un punt de vista arquitectònic, l'edifici presenta unes línies molt simples amb formigó blanc i vidre i està dissenyat amb la voluntat d'aprofitar les vistes de l'entorn natural i de reduir l'impacte des del carrer Serrat del Vent, on és situat.

    L'edifici té l'accés principal per la primera planta a nivell del carrer, i disposa d'un gran vestíbul i un oratori, on es podran fer cerimònies civils o confessionals. A la planta inferior, semisubterrània, es troben les tres sales de vetlla i els serveis del propi tanatori.

    "Avui és un dia molt important per al municipi, perquè inaugurem un equipament que és fruit de la demanda ciutadana", ha assegurat l'alcaldessa.

    Gatell també ha explicat que la construcció del tanatori "arrodoneix els serveis funeraris de Castellar" i que l'equipament "s'ha construït amb l'objectiu que Castellar disposi de tots els serveis i equipaments que necessita per arribar a aconseguir el màxim benestar".

    Els tanatoris són de construcció obligada en els municipis a partir dels 50.000 habitants i Castellar, que en té aproximadament 22.000, està exempt de tenir-ne un.

    La construcció de l'equipament ha anat a càrrec de l'empresa Business Building and Technology S.L. amb un pressupost d'adjudicació d'uns 800.000 euros. El cost de les obres ha estat finançat en un 70% per l'Ajuntament de la localitat i en el 30% restant per l'empresa concessionària del cementiri, Gestió Integral de Cementiris S.L.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies