Europa press

Logo ep

    Tretze formacions participaran a les eleccions catalanes a les quatre circumscripcions

    16:0806.10.2006



    BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

    Tretze formacions participaran a les eleccions autonòmiques de l'1 de novembre en totes les circumscripcions catalanes, i 10 més ho faran només en alguna o algunes. Totes sumen 70 candidatures en les quatre circumscripcions: 18 a Barcelona, com a Girona i a Tarragona, i 16 a Lleida, ha informat la Generalitat.

    Aquesta vegada n'hi ha vuit més que en els passats comicis catalans (2003), quan va haver-n'hi 63, i 14 candidatures més que en els anteriors (1999), quan van participar-ne 56.

    Les candidatures aprovades a les quatre circumscripcions són, a més dels cinc grups parlamentaris actuals (CiU, PSC-CpC, ERC, PP, ICV-EUiA), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C'S), Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal (PACMA), Escons Insubmisos-Alternativa dels Demòcrates Descontents (EI-ADD), Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit Obrer Socialista Internacionalista (POSI), Partit Família i Vida (PF I V), Plataforma Adelante Cataluña (AES-DN) i Movimiento Social Republicano (MSR).

    El Partit Republicà Català (RC) es presenta a Barcelona, Girona i Tarragona, les mateixes circumscripcions que es presenta el Partit Humanista (PH), mentre que el Partit Humanista de Catalunya (PHC) ho fa a Lleida; Esquerra Republicana-Partit Republicà d'Esquerra (IR-PRE), a Tarragona i Lleida; Carmel/Partido Azul (PAZUL), només a Barcelona, de la mateixa manera que Catalunya Decideix (DECIDEIX.CAT); Ciutadans En Blanco (CEB), únicament a Lleida; Els Verds-Ecologistes i Verds de Catalunya (EV-EVC) concorren a Barcelona; Els Verds-Alternativa Verda, a Girona i Tarragona; i Per Un Món Més Just (PUM+J), a Girona, Tarragona i Lleida.

    PUM+J no ha aconseguit veure proclamada la seva llista per Barcelona. Les altres quatre candidatures presentades i no aprovades finalment són les que havia presentat Españoles Bajo el Separatismo (EBS) en cada circumscripció. Per tant, s'han acceptat 70 de les 75 candidatures que optaven a presentar-se a les eleccions

    Totes les candidatures proclamades han complert el requisit de presentar-se davant de les juntes electorals provincials, i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les ha donat a conèixer avui una vegada s'hagin detectades -i, segons els casos, corregides- les possibles irregularitats.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies