Europa press

Logo ep

  La central de Vandellòs II es reconnecta a la xarxa després de l'aturada per canviar els cargols

  16:2628.09.2006  TARRAGONA, 28 (EUROPA PRESS)

  La Central Nuclear de Vandellòs II es va reconnectar ahir a les 23.30 hores a la xarxa elèctrica donant per finalitzada la parada programada que es va iniciar el passat 28 d'agost. Durant aquesta s'han canviat, tal com estava previst, els cargols dels interns superiors del nucli, operació emmarcada dins dels plans de reinversió de la central.

  Els treballs s'han fet amb els màxims nivells de qualitat i s'han complert tots els objectius de seguretat, tècnics i de termini, segons informa la central.

  Els nous cargols tenen un disseny semblant als anteriors i són d'un material evolucionat idoni per a l'operació a llarg termini.

  Durant aquesta parada programada s'han fet també tasques de manteniment diversos en turbina, alternador, turbobombes d'aigua d'alimentació principal i vàlvules, i també diverses inspeccions incloses en el programa de manteniment de la central.

  Les actuacions ja han rebut el vistiplau del Consell de Seguretat Nuclear, competent en matèria de seguretat nuclear i protecció radiològica.

  Les centrals nuclears Ascó I, Ascó II i Vandellòs II, l'explotació de les quals va a càrrec de l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), produeixen anualment més de 24.000 milions de quilowatts hora d'electricitat, fet que suposa aproximadament el 50% de l'energia elèctrica consumida a Catalunya.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies