Europa press

Logo ep

    El col·lectiu 'L'intransigent de Catalunya' retira plaques en castellà d'edificis de Ripoll (Ripollès)

    11:0516.09.2006



    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    Una quinzena de persones del col·lectiu 'Intransigent de Catalunya' han iniciat una campanya de retirada de plaques en castellà dels edificis de Ripoll (Ripollès), segons ha informat avui el 'Diari de Girona'.

    De moment, el grup s'ha limitat a retirar plaques d'edificis i guals de l'època franquista, que alguns immobles encara conserven. Segons ha declarat una membre d'aquest col·lectiu, Silvia Orriols, no tenen permís per portar a terme les accions i ha recordat que va ser el propi Ajuntament qui portaria a terme la retirada de les plaques.

    Orriols ha explicat que estan localitzant les plaques de tot el poble de Ripoll per retirar-les i no descarten "fer-ho en altres municipis de la comarca". Segons ha opinat Orriols, "aquestes plaques embruten la nostra imatge de bressol de la pàtria catalana".

    Una de les accions del col·lectiu ha estat substituir el rètol de la plaça d'Espanya, batejant-la com a plaça de la Llibertat. "Hem hagut de ser nosaltres els que canviem la placa perquè l'Ajuntament no ho feia mai", ha assegurat.

    Aquesta campanya es complementa amb la col·locació de plaques pels fanals del poble on es pot llegir 'Llibertat per a Catalunya'. N'han penjat unes cinquanta tot i que Orriols ha manifestat que "sempre hi ha algú que les arrenca".

    Les plaques es poden adquirir per 2,50 euros i, a qui les compri, el col·lectiu l'obsequia amb la col·locació de dos cartells a Ripoll "en el seu honor". Orriols ha apuntat també que el comprador rep un certificat conforme s'han penjat "acompanyats d'una foto".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies