Europa press

Logo ep

    Mor Antonio Aige, expresident de la Diputació de Lleida i exgovernador civil de Logronyo i Tarragona

    10:5522.08.2006



    LLEIDA, 22 (EUROPA PRESS)

    Ahir es va morir l'expresident de la Diputació de Lleida i exgovernador civil de Logronyo i Tarragona Antonio Aige Pascual als 84 anys a Lleida, ciutat on va néixer i a la qual ha estat lligat tota la seva vida a través dels seus nombrosos càrrecs polítics i públics.

    Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, va exercir com a lletrat durant 12 anys en l'Organització Sindical de Lleida i va ser degà del Col·legi Oficial d'Advocats.

    Entre 1961 i 1968 va presidir la Diputació de Lleida i va exercir de procurador a les Corts, fins a ser nomenat governador civil de Logronyo el 1968. El 1971 va canviar la Rioja per Tarragona, on va ser governador fins al 1976.

    Aige Pascual va ser també president de l'Institut Nacional de Previsió, secretari general de la Caja de AHorros y Monte de Piedad de Lleida i va presidir la Junta Delegada de la Cinquena de Salut l'Aliança i l'Institut d'Estudis Ilerdenses.

    Al llarg de la seva vida va rebre múltiples condecoracions, com la Gran Creu del Mèrit Civil, la Gran Creu de Lisueras, la Gran Creu d'Honor de Sant Ramon de Penyafort i la Creu de Número d'Alfons X el Savi.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies