Europa press

Logo ep

    L'Iran rebutjarà avui oficialment la proposta de la UE de suspendre l'enriquiment d'urani

    08:3922.08.2006

    MADRID, 22 (EUROPA PRESS)

    L'Iran presentarà avui al Consell de Seguretat de l'ONU la seva resposta definitiva a la petició d'abandonar el seu programa d'enriquiment d'urani a canvi d'un programa d'incentius polítics i econòmics oferts per la UE, resposta que s'espera que serà negativa.

    L'oferta europea, que va ser presentada per Javier Solana el 6 de juny, ha sigut rebutjada 'de facto' els últims dies per funcionaris perses i pel líder suprem religiós iranià, l'aiatol·là Ali Khamenei. "No suspendrem l'enriquiment d'urani. Tot s'ha de resoldre en negociacions. La suspensió no és en les nostres plans", va dir ahir el portaveu d'Exteriors iranià, Hamid Reza Asefi, en declaracions recollides per RIA Novosti.

    El líder suprem iranià va confirmar les paraules d'Asefi, i va assegurar que Teheran seguirà desenvolupant la seva tecnologia nuclear, segons la televisió estatal. "La República Islàmica de l'Iran ha adoptat la seva pròpia decisió, i en el cas nuclear, si Déu ho vol, el poble iranià continuarà el seu camí amb poder, confiant en Déu, sent pacient i lluitant, i podrà assaborir els seus dolços fruits", ha explicat.

    Així mateix, ha acusat els Estats Units d'intentar pressionar l'Iran, malgrat que el Govern de Teheran ha assenyalat que no intenta fabricar armes atòmiques. "Les potències arrogants i els Estats Units estan exercint la pressió més gran contra l'Iran, encara que saben que l'Iran no intenta fabricar armes nuclears", ha indicat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies