Europa press

Logo ep

  La versió inèdita de l'òpera "Andrómaca" de Martí i Soler s'estrena hui en el Festival de Granada

  16:2205.07.2006

  L'espectacle, una coproducció de l'IVM i la SECC, es vorà els dies 7 i 9 de juliol en el festival Serenates al Claustre de la Universitat

  VALÈNCIA/GRANADA, 5 (EUROPA PRESS)

  El Festival Internacional de Música i Dansa de Granada estrenarà hui una versió "inèdita" per a veus i quartet de corda de l'òpera "Andrómaca" que el compositor valencià Vicent Martí i Soler (1754-1806) va presentar el 1781 a Torí i que no es representava des de fa més d'un segle. Després del seu pas per la ciutat andalusa, l'espectacle es podrà vore els dies 7 i 9 de juliol al claustre de l'edifici històric de La Nau de la Universitat de València dins de la programació del certamen Serenates al Claustre.

  El muntatge, que té per objecte commemorar el bicentenari de la mort de l'autor, començarà partir de les 22:00 hores al Patio de los Mármoles de l'Hospital Real. L'obra és fruit del treball d'investigació que Luis Llácer, violinista i membre del grup valencià Quartet Canals, va realitzar a la Biblioteca del Palacio Real de Madrid i a Torí (Itàlia), durant l'estiu de l'any passat.

  El material d'esta òpera, una coproducció de l'IVM amb la Societat Estatal de Commemoracions Culturals (SECC) que compta amb el patrocini de la Fundació Caixa Catalunya, va ser descobert per casualitat, mentre Llácer revisava una versió per a quartet d'una altra òpera de Martí i Soler, a les particel·les del qual va trobar la indicació de "Per a ús personal de S.A.R. el Príncep d'Astúries", per la qual cosa tant Llácer com la resta de músics del Cuarteto Canales van concloure que "esta instrumentació es va crear per a interpretar-se en versió reduïda al Palau Reial mateix, potser amb el mateix Príncep d'Astúries al violí".

  A més d'esta òpera, de la qual hi ha indicis que va poder ser escrita a la presó a causa dels deutes del compositor, Llácer va realitzar altres dos importants troballes, ja que va localitzar parts instrumentals soltes d'"Ifigenia in Aulide" i la comèdia "L'amor geloso", una obra de la qual s'ha perdut la partitura general i només ha estat possible recuperar el quartet instrumental al Palau Reial i un dels duets en una biblioteca alemanya.

  En esta versió d'"Andrómaca" la direcció escènica anirà a càrrec d'Alexander Herold i la música serà interpretada pel Cuarteto Canales, "un referent en la música de cambra espanyola tant per la seua qualitat interpretativa com per la seua important i incessant labor de recuperació del repertori espanyol del classicisme", han subratllat els organitzadors del festival.

  En la part vocal intervindran importants artistes valencians o lligats a València, com ara la soprano Elena de la Merced i el sopranista Flavio Oliver en els papers principals, a més dels cantants José Ferrero, Beatriz Lanza, María José Martos i Pilar Moral.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies