Europa press

Logo ep

  El conseller Vallès insinua que podria dimitir abans d'acabar la legislatura

  11:3222.06.2006  BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

  El conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, ha insinuat avui la possibilitat de deixar el càrrec abans que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, convoqui eleccions i dissolgui el Parlament quan ha dit que li queden "com a màxim 4 o 5 mesos" en política i ha contestat repetidament amb la frase "com a màxim" a les preguntes de si preveu fer-ho abans i tot i dimitir en els dies vinents.

  En declaracions a RAC-1 recollides per Europa Press, Vallès, que va ser president de la plataforma de suport a Maragall Ciutadans pel Canvi, ha dit que discutiran "en poques setmanes" el futur d'aquesta associació i ha admès que la seva vigència només té sentit "si té un projecte i una funció útil per a la societat", cosa que discutiran en una reunió del 15 de juliol.

  En qualsevol cas, Vallès no repetiria a les llistes del PSC si es manté la coalició amb CpC, ja que la plataforma limita a dos els mandats dels seus membres i el conseller els hauria fet, un en l'oposició i un altre al Govern.

  Vallès lamenta la decisió de Maragall de no optar a la reelecció i ha dit que el president "viu la política des d'una perspectiva que ha anat i va bastant més enllà del que veuen els seus adversaris de la dreta, els denominats líders d'opinió, una majoria de les forces econòmiques, i fins i tot, d'una part dels seus companys de partit".

  El conseller ha ressaltat "el que ha fet" Maragall, però també "el que ha vist" en la política catalana, basca i espanyola. Vallès ha dit que creu que aquestes visions "no només quedaran, sinó que a mig i llarg termini seran les que s'imposaran".

  "Alguns ja volen portar-lo a la història i jo crec que encara queda molt recorregut per al projecte polític de Maragall. Potser no el protagonitzarà ell mateix, i encara que a curt termini puguem fer passos endarrere, a mig o llarg termini la clarividència de Maragall en tants temes d'interès del país es confirmarà", ha dit. Per a Vallès, Maragall és "un home de projectes i no s'ha aferrat mai a una cadira".

  Sobre la possibilitat que José Montilla sigui el cap de llista del PSC, Vallès només ha dit que "si el PSC ho considera adequat, no tinc res a dir".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies