Europa press

Logo ep

    Un estudi determina que es van construir almenys 48 viles romanes al voltant de Tarraco

    19:3921.06.2006



    REUS (BAIX CAMP), 21 (EUROPA PRESS)

    L'estudi del paisatge arqueològic antic a l'Ager Tarraconensis (a la dreta del riu Francolí), que es va iniciar fa un any, ja té elaborat un primer mapa dels jaciments trobats a la zona i les seves possibles viles romanes. Així s'han trobat 119 jaciments entre les comarques del Baix Camp, Tarragonès i Alt Camp i s'ha corroborat l'existència d'un mínim de 48 viles al voltant de la Tarraco.

    Atès que els jaciments estan concentrats en zones molt determinades, la intenció a partir d'ara és, partint d'aquest primer mapa, dilucidar si els espais van quedar buits perquè no hi havia cap nucli de la població o bé si perquè encara no s'ha trobat. Per això es faran prospeccions intensives recorrent pam a pam cada recorregut per poder-ho determinar i no es descarta haver de fer noves excavacions.

    La investigació proposa un estudi integral del territori i la seva evolució des del 500 aC al 712 dC, és a dir, des de l'època ibera prèvia a la romanització fins a la conquista musulmana. L'estudi té l'objectiu de determinar el perfil d'habitant, el nivell social, la població, la forma de vida, la xarxa viària, entre d'altres aspectes com ara la fauna i flora que hi havia. En la seva elaboració hi participen una vintena de professionals, la majoria arqueòlegs, encara que també hi ha geòlegs i especialistes tant en fauna antiga com en paisatge antic.

    L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) és el promotor i té el finançament, entre altres, de la concessionària Acesa. La investigació forma part del projecte internacional 'Forma Orbis Romani' sobre l'estudi de l'Imperi Romà de la Unió Acadèmica Internacional que a Catalunya gestiona l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies