Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Un estudi determina que es van construir almenys 48 viles romanes al voltant de Tarraco

  19:3921.06.2006  REUS (BAIX CAMP), 21 (EUROPA PRESS)

  L'estudi del paisatge arqueològic antic a l'Ager Tarraconensis (a la dreta del riu Francolí), que es va iniciar fa un any, ja té elaborat un primer mapa dels jaciments trobats a la zona i les seves possibles viles romanes. Així s'han trobat 119 jaciments entre les comarques del Baix Camp, Tarragonès i Alt Camp i s'ha corroborat l'existència d'un mínim de 48 viles al voltant de la Tarraco.

  Atès que els jaciments estan concentrats en zones molt determinades, la intenció a partir d'ara és, partint d'aquest primer mapa, dilucidar si els espais van quedar buits perquè no hi havia cap nucli de la població o bé si perquè encara no s'ha trobat. Per això es faran prospeccions intensives recorrent pam a pam cada recorregut per poder-ho determinar i no es descarta haver de fer noves excavacions.

  La investigació proposa un estudi integral del territori i la seva evolució des del 500 aC al 712 dC, és a dir, des de l'època ibera prèvia a la romanització fins a la conquista musulmana. L'estudi té l'objectiu de determinar el perfil d'habitant, el nivell social, la població, la forma de vida, la xarxa viària, entre d'altres aspectes com ara la fauna i flora que hi havia. En la seva elaboració hi participen una vintena de professionals, la majoria arqueòlegs, encara que també hi ha geòlegs i especialistes tant en fauna antiga com en paisatge antic.

  L'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) és el promotor i té el finançament, entre altres, de la concessionària Acesa. La investigació forma part del projecte internacional 'Forma Orbis Romani' sobre l'estudi de l'Imperi Romà de la Unió Acadèmica Internacional que a Catalunya gestiona l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). [FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies