Europa press

Logo ep

    Una exposició d'art contemporani en el Museu d'Arqueologia reflexiona sobre la imatge anònima del passat

    18:5214.06.2006



    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    El Museu d'Arqueologia de Catalunya acull des d'avui fins al 25 de setembre l'exposició 'Antinous o la història circular', una mostra de l'artista contemporani Jesús Galdón que reflexiona sobre la imatge anònima del passat.

    Galdón proposa a la mostra un joc visual a partir de dos miralls i de diferents composicions fotogràfiques creades a partir de fragments de retrats en marbre d'època romana.

    Els retrats, en aquesta inusual exposició en un Museu d'Arqueologia, procedeixen de sis ciutats diferents -Barcelona, Tarragona, Roma, Atenes, el Caire i Delfos- i els fragments prenen la seva forma del perfil de diverses parts del litoral mediterrani.

    Amb aquesta exposició fotogràfica en què el museu aposta per mirar el passat des de l'art contemporani, Galdón reflexiona sobre com seria la imatge d'aquesta persona anònima i quina seria la cara del passat compartit.

    El títol de la mostra procedeix de la llegenda d'Antínous, un jove de bellesa extraordinària nascut a Claudiòpolis del qual l'emperador Adrià es va enamorar i el va fer el seu acompanyant en nombrosos viatges. Famós per aquesta raó en vida, després de la seva mort en el Nil, la tristesa de l'emperador va fer que se li dediquessin estàtues, temples i monuments, inundant l'imperi d'imatges del jove.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies