Europa press

Logo ep

  El Saló del Còmic de Barcelona tanca amb 95.000 visitants

  17:5711.06.2006  BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

  El XXIV Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que s'ha fet a la Fira de Barcelona des del 8 de juny, tanca avui les seves portes amb una assistència de 95.000 espectadors, fet que suposa un augment d'un 8% respecte l'any passat i una de les millors entrades dels últims anys, segons ha informat l 'organització.

  El certamen consolida amb aquestes xifres el nou emplaçament a la Fira de Barcelona i afronta amb grans perspectives el festejament del seu 25 aniversari l'any que ve, que "obliga a una edició especial".

  El director del Saló del Còmic, Carles Santamaría, ha assegurat que "hem aconseguit reprendre el pols del Saló acostant-lo al gran públic amb una variada i transversal oferta d'exposicions, taules rodones, tallers i altres activitats".

  Aquesta edició del Saló del Còmic ha comptat amb més de 130 expositors i vuit exposicions per mostrar la diversitat del món del còmic, entre les quals han destacat les dedicades a la Guerra Civil, 'El Capitan Trueno' i 'V de Vendetta'.

  Santamaría ha assegurat que el Saló del Còmic de Barcelona "s'ha convertit en un referent per al còmic internacional i d'això són conscients els grans autors d'Europa i els Estats Units" i ha mostrat la seva satisfacció per la bona marxa de les trobades entre cinc editors estrangers i autors espanyols.

  El certamen ha comptat amb més d'una trentena d'autors estrangers convidats per l'organització i els editors, més d'un centenar d'autors espanyols i ha presentat més de 200 novetats editors.

  El Saló, que per primera vegada ha tingut una comunitat autònoma com a convidada, ha tingut una nodrida presència d'autors convidats amb figures tan destacades com David Lloyd --creador de 'V de Vendetta'--, Jean Claude Mézières, Dave Gibbons, Bill Sienkiewicz i René Petillon.

  PREMIS DEL SALÓ.

  D'altra banda, el Saló del Còmic de Barcelona ha concedit el seu Gran Premi a Víctor de la Fuente (Ardisana de Llanes, 1927), creador de les sèries de western 'Sunday' i 'Haxtur'.

  De la Font va emigrar a Llatinoamèrica i després d'abandonar la seva vocació inicial, la literatura, va canalitzar la seva carrera cap al món de la historieta. Va col·laborar amb diverses publicacions i va tornar a Espanya a la dècada dels anys 60, en la qual va dibuixar còmics bèl·lics i d'acció.

  Als anys 70, degut a la situació del mercat espanyol, es va traslladar a França on va continuar la seva trajectòria amb sèries com 'Haggart', 'El cómic vivo', 'Los ángeles de acero' i va seguir el seu treball dins del gènere de l'oest.

  El Saló del Còmic ha distingit com a Millor Obra Estrangera publicada a Espanya a '20th Century Boys', de Naoki Urasawa; al dibuixant alacantí Pablo Auladell amb el Premi a l'autor Revelació; i com a Millor Obra i Millor Dibuix a 'Blacksad 3: alma roja', de Juan Díez Canales i Juanjo Guarnido.

  També va concedir el Premi al Millor Guió a 'Carlitos Fax', d'Albert Monteys', el de Millor Revista a 'El jueves' i el de Millor Fanzín a la publicació madrilenya 'Cabezabajo'.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies