Europa press

Logo ep

  Madrid s'unirà avui a una marxa ciclonudista mundial contrària al trànsit i a favor d'una mobilitat sostenible

  09:2910.06.2006  MADRID, 10 (EUROPA PRESS)

  La plaça de Cibeles de Madrid serà avui, al migdia, punt de partida d'una marxa ciclonudista amb la qual els seus participants protestaran per la conseqüències nocives del trànsit urbà i reivindicaran un model de mobilitat sostenible.

  "Els nostres carrers han estat segrestats pel cotxe privat, que col·lapsa les ciutats degenerant-les en llocs hostils i perillosos", asseguren els organitzadors d'aquesta iniciativa, que respon a la convocatòria feta per la Coordinadora de Colectivos Ciclonudistas de Aragón (CCC) i World Naked Bike Ride i que serà secundada per desenes de ciutats a tot el món i, a Espanya, per Saragossa, Iruña, Osca i Barcelona, a més de Madrid.

  Aquesta Manifestació Ciclonudista Mundial, que compleix la seva tercera edició, persegueix denunciar "amb ferma convicció i molt seriosament, però a la vegada amb simpatia, passant una bon estona" la llei que "imposen els cotxes: velocitat, prepotència, fums nocius i violència".

  'DAMUNT LA BICI'

  Així mateix, els convocants reivindicaran més espai per al vianant i l'ús de la bicicleta a les ciutats com a "mitjà de transport urbà solvent, saludable, ecològic i divertit". "És una icona, un símbol de llibertat i un instrument pràctic de transformació social. No paga tributs, no gasta petroli, no col·labora amb el desenvolupament destructor ni amb la guerra global", argumenten.

  Amb la marxa sense roba sobre les seves bicis, els participants pretenen simbolitzar que "se senten despullats davant del trànsit per la falta de respecte dels conductors i la desídia dels governants".

  'Apunta't a la trasgresió, a la irreverència i no demanis permís', 'Amunt els indis metropolitans', 'Avall la roba i amunt la bici' i 'Crema el cotxe' són alguns dels lemes de l'organització d'aquesta particular iniciativa.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies