Europa press

Logo ep

  Zapatero diu que "no remolejarà" el desenvolupament de l'Estatut i demana el sí "per amor propi" a Catalunya

  16:0804.06.2006  LLEIDA, 4 (EUROPA PRESS)

  El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat avui que l'Executiu central "no va a remolejar" en el desplegament del nou Estatut i ha garantit que els catalans "obtindran el que es vota el dia 18" al referèndum. Zapatero, que ha demanat un sí "massiu" a l'Estatut per "amor propi a Catalunya, s'ha compromès que el text es complirà íntegrament i ha fet especial èmfasi que les inversions en infraestructures compromeses en funció del PIB "es compliran any rere any".

  Zapatero ha sigut el protagonista a Lleida del primer gran acte de la campanya del PSC a favor de l'Estatut, al costat del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i el primer secretari del PSC, José Montilla. Segons Zapatero, amb l'Estatut "Catalunya millorarà en tot", però ha afegit que "també és un avanç per a Espanya".

  Segons Zapatero, el PSC arriba al referèndum amb "els deures fets" i amb "la promesa complerta" i ha considerat l'Estatut una "garantia de la convivència i de la conciliació de Catalunya amb el conjunt d'Espanya", que ha qualificat de "més sòlida que mai".

  Per això, ha instat els catalans que "vagin a votar, participin, donin un sí amb força, ganes i il·lusió. Per Catalunya, per la democràcia i per Espanya".

  Zapatero també ha carregat contra el PP i ha qualificat el seu no a l'Estatut com "preventiu, igual que la guerra al seu moment". Segons Zapatero, els populars "utilitzen el no per tot" i els ha recriminat el "desvergonyiment" d'anar a "abraçar-se al monument commemoratiu de l'Estatut de 1979 a Sau quan no el van votar". Per a Zapatero, la dreta "sempre ha anat més de vint anys enrere d'aquest país".

  El president del Govern ha advertit que el no "només serveix per al PP"' i ha assegurat que a ERC "se'ls veu les poques ganes" d'oposar-se a l'Estatut perquè "saben que és un Estatut millor, que el millora tot i en el qual cap tot Catalunya".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies