Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Una companyia d'assegurances promourà la restauració i l'estudi de papirs i teixits coptes de l'abadia de Montserrat

  17:3615.05.2006  BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

  La companyia d'assegurances italiana Reale ha signat avui un acord amb l'abadia de Montserrat per fer-se càrrec de la restauració i l'estudi de papirs i teixits coptes que conserva el monestir, segons ha informat avui la institució catalana.

  Els papirs i una part dels teixits coptes -cristians d'Egipte- procedeixen de la donació del canonge de Barcelona i estudiós del món clàssic, doctor Ramon Roca-Puig, mentre que una altra part de les teles provenen del col·leccionista i industrial vallesà Vilabella.

  El monestir de Montserrat té l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni i, per aquest motiu, preveu publicar els textos desxifrats i els resultats aconseguits a l'estudi de teixits coptes, a través d'una nova col·lecció, anomenada 'Orientalia Montserratensia'.

  L'estudi i la interpretació dels papirs s'està fent gràcies al treball d'estudiosos especialitzats en el món clàssic i en papirologia, que pertanyen al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

  La firma de l'acord entre les dues institucions ha estat presidit per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler i hi ha participat una delegació de la companyia d'assegurances, liderada pel vicepresident de la Fundació Reale, Angelo Piloni, a més del director general de la Fundació Abadia de Montserrat 2025, Josep Sinca.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies