Europa press

Logo ep

    El grup de música tradicional Xarop de Canya torna després de deu anys d'absència amb 'Canya al ball'

    19:3011.04.2006



    BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

    El grup de música tradicional i d'animació Xarop de Canya ha tornat després de deu anys d'absència amb el seu segon treball, 'Canya al ball', on ha traslladat l'energia i el caràcter festiu que desprenen les seves actuacions en directe.

    'Canya al ball' inclou 12 temes instrumentals propis i aliens, que juguen amb estils tan diversos com ara el vals, la rumba, el pasdoble, el swing, el funk o l'ska.

    Xarop de Canya va néixer el 1987 especialitzat en música de festa i vuit anys més tard va treure al mercat 'Sant de barri', el seu disc de debut. Encara que actualment té un elevat nivell de contractació -més de 150 bolos anuals-, el grup viu al marge de la indústria discogràfica i els circuits de concerts habituals.

    En un principi, la formació tenia al carrer el seu espai natural d'actuació, on es movia entre cercaviles i trobades de gegants. Posteriorment, es va enriquir amb altres músics i un cossos d'animació amb personatges extrets del context de la tradició festiva catalana i mediterrània.

    Al llarg dels seus 20 anys de trajectòria, Xarop de Canya ha participat en nombroses manifestacions culturals i tradicionals de diferents punts d'Espanya, a més d'Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Xile o Colòmbia, entre altres.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies