Europa press

Logo ep

    El museu de Prehistòria recupera en una exposició els déus, els costums i la història de la Grècia antiga

    16:4827.03.2006

    VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)

    El museu de Prehistòria de la Diputació de València recupera en una exposició, que es presentarà dimecres, els déus, els costums, les creences, els mites i la història de la Grècia antiga, entre els segles VIII i II a.C., segons han informat fonts de la corporació provincial.

    Amb esta mostra, organitzada per la Caixa d'Estalvis de la Mediterrània (CAM) amb la col·laboració de la corporació provincial, el museu viatja a la Grècia Antiga, amb els "Fills de Cronos" que presenta una selecció de les millors obres de terrissaires i dels pintors de vasos d'esta cultura, procedents del Museu Arqueològic Nacional.

    Segons han explicat, a la mostra prop de mig centenar de peces "parlen del temps en què han sigut creades i transmeten un valuós testimoni d'un món ja desaparegut, un passat en què s'enfonsen les arrels de la nostra cultura".

    L'exposició, comissariada per la conservadora del Museu Arqueològic Nacional, Paloma Cabrera Bonet, podrà ser visitada al museu de Prehistòria de la Diputació de València del 29 de març al 25 de juny del 2006.

    La mostra la formen enòcoes, àmfores, craters, sítules, lècits i altres vasos i recipients utilitzats per a l'aixovar i per als ritus funeraris grecs, que parlen "de paradisos promesos als mortals on reina l'harmonia entre les bèsties mentre els déus gaudixen d'heroics banquets".

    Les peces gregues també mostren l'horror de les jóvens que morien verges i eren raptades per Plutó, el déu dels inferns; o representen simposis (en la seua accepció primària de beguda en comú) amb escenes de seducció entre jóvens del mateix i de diferent sexe.

    A més, la lluita pel coneixement i per l'alliberament de la por ancestral a la mar i molt diverses escenes funeràries són algunes de les exquisides representacions que es poden admirar a l'exposició.

    La col·lecció de vasos grecs del Museu Arqueològic Nacional és un dels conjunts més nombrosos i de millor qualitat entre els conservats a museus europeus i americans, segons la Diputació, que ha insistit que el seu "altíssim valor no només ve donat per la seua antiguitat i el seu origen, sinó també per la seua història".

    Un gran nombre dels vasos ha pertangut a les col·leccions reals formades al segle XVIII, gràcies a l'interés de la Corona espanyola pel món clàssic i pel coneixement de civilitzacions antigues, ha indicat la corporació.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies