Europa press

Logo ep

    Una tetralogia de les lluites entre Roma i Germània del valencià Artur Balder obre la col·lecció de narrativa d'Inédita

    19:4616.03.2006



    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    L'editorial Inédita ha iniciat amb una tetralogia sobre les lluites entre l'Imperi Romà i el líder de les tribus germàniques, Arminius, del valencià Artur Balder, una nova col·lecció de narrativa històrica que se suma a les línies obertes pel segell d'assaig històric i història militar.

    Els dos primers títols de l'anomenada Tetralogia de Teutoburg, 'El último querusco' i 'Liberator Germaniae', ja s'han publicat i els dos restants està previst que apareguin entre setembre i finals d'aquest any.

    L'acció de la tetralogia se situa en l'imperi d'August i recorre la vida d'Arminius, des que formava part de les legions romanes fins que va rebel·lar-se i va liderar els germànics en el seu alliberament del jou romà, que va tenir en la batalla de Teutoburg un dels moments clau.

    El valencià Artur Balder ha explicat avui a Barcelona que sempre li ha atret el conflicte entre Roma i les tribus germàniques i, sobretot, la figura "contradictòria" d'Arminius, "un rebel amb causa que venç i allibera Germània".

    Balder (Alacant, 1974) ha assegurat que "el fàcil" hauria estat fer un llibre sobre la batalla de Teutoburg, però que ell va preferir iniciar la tetralogia en la infància d'Arminius i anar veient com es va arribar a aquesta situació seguint les línies cronològiques.

    La mítica batalla de Teutoburg va enfrontar una ingent força de germànics contra tres legions romanes, que van ser escombrades. Balder ha considerat que Arminius va planejar aquesta batalla com "un extermini" i una "immensa emboscada".

    Balder ha afirmat que també pretenia oferir una visió de l'"imperialisme cínic" d'August, en què "es reprodueixen qüestions i dinàmiques que observem en l'actualitat".

    Artur Balder, autor de la novel·la juvenil fantàstica 'La piedra del monarca' -recentment comprada per Random House Mondadori-, ha assenyalat que el nivell actual de la novel·la històrica és "mitjà-alt", mentre que en el de la literatura fantàstica juvenil "hi ha molt muntatge i un xic adulterat".

    L'editorial Inédita també ha anunciat, a més de la posada en marxa d'aquesta col·lecció de narrativa històrica, la compra dels drets d'autor de W.E.B. Griffin, que ha estat comparat amb Tom Clancy, i del centenar de volums de la sèrie 'Biggles'. Així mateix, ha anunciat que ha sortit del segell de butxaca Puzzle.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies