Europa press

Logo ep

  Eduard Iniesta publica un CD que barreja ritmes grecs del VI aC amb textures d'altres països mediterranis

  12:0216.03.2006  BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

  El músic català Eduard Iniesta acaba de publicar un nou CD i DVD, 'Andròmines', que barreja ritmes grecs que subsisteixen des dels segles VI-IV aC amb ritmes occidentals europeus i sonoritats turques, àrabs i portugueses. El concert de presentació serà el divendres 28 d'abril a l'Ateneu Barcelonès.

  Iniesta, intèrpret especialitzat en instruments de corda i doble corda, recorre en bona part a instruments grecs que ja existien fa uns 2.500 anys, encara que lògicament han evolucionat, de la mateixa manera que els ritmes, que, tot i haver arribat fins als nostres dies, es manifestaven en la música religiosa per evolucionar a la popular.

  Els ritmes propis d'aquest tipus de música propicien que a 'Andròmines' hi hagi ritmes com un 'tsamikos', un 'zeimbekiko' -derivat de l'antic 'epitritos protos'-, un 'hassapiko' i un 'syrtos', entre d'altres.

  Encara que la base musical sigui grega, el disc la combina amb tocs turcs, àrabs i de fado. Fa servir uns 40 instruments -fonamentalment de corda i percussió- de tots aquests llocs. A més, s'inclou una cançó popular hebrea i una altra amb lletra del poeta Josep Palau i Fabre. La resta de lletres són d'Iniesta o escrites amb el seu germà, Xavier.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies