Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Eduard Iniesta publica un CD que barreja ritmes grecs del VI aC amb textures d'altres països mediterranis

  12:0216.03.2006  BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

  El músic català Eduard Iniesta acaba de publicar un nou CD i DVD, 'Andròmines', que barreja ritmes grecs que subsisteixen des dels segles VI-IV aC amb ritmes occidentals europeus i sonoritats turques, àrabs i portugueses. El concert de presentació serà el divendres 28 d'abril a l'Ateneu Barcelonès.

  Iniesta, intèrpret especialitzat en instruments de corda i doble corda, recorre en bona part a instruments grecs que ja existien fa uns 2.500 anys, encara que lògicament han evolucionat, de la mateixa manera que els ritmes, que, tot i haver arribat fins als nostres dies, es manifestaven en la música religiosa per evolucionar a la popular.

  Els ritmes propis d'aquest tipus de música propicien que a 'Andròmines' hi hagi ritmes com un 'tsamikos', un 'zeimbekiko' -derivat de l'antic 'epitritos protos'-, un 'hassapiko' i un 'syrtos', entre d'altres.

  Encara que la base musical sigui grega, el disc la combina amb tocs turcs, àrabs i de fado. Fa servir uns 40 instruments -fonamentalment de corda i percussió- de tots aquests llocs. A més, s'inclou una cançó popular hebrea i una altra amb lletra del poeta Josep Palau i Fabre. La resta de lletres són d'Iniesta o escrites amb el seu germà, Xavier.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies