Europa press

Logo ep

  L'Audiència Nacional cita a declarar dos joves internautes mallorquins per apologia d'ETA i ultratge a Espanya

  12:3710.03.2006

  PALMA DE MALLORCA, 10 (EUROPA PRESS)

  Dos joves internautes mallorquins seran citats a declarar pròximament per l'Audiència Nacional com a imputats en un presumpte delicte d'apologia del terrorisme i d'ultratge a la nació, després que una investigació policial revelés que aquestes persones havien difós per internet imatges de suposats activistes d'ETA i d'encaputxats cremant la bandera espanyola, segons han informat a Europa Press fonts judicials.

  Les indagacions de la Unitat de Ciberterrorisme de la Guàrdia Civil han determinat que un dels dos imputats mallorquins, J.R.V, nascut el 1987, va utilitzar l'agost del 2004 una comunitat virtual de la xarxa per difondre fotografies d'encaputxats amb armes al costat de l'anagrama de l'organització terrorista. A aquest jove se li pot atribuir un delicte d'enaltiment del terrorisme, que el Codi Penal castiga amb pena de presó d'un a dos anys.

  L'altre implicat mallorquí, I.C.V., nascut també el 1987, ha de fer front a un presumpte delicte d'ultratge a la nació, i pot rebre una pena de multa de set a 12 mesos. El febrer del 2004, va introduir en el mateix fòrum d'internet imatges de 'kale borroka' en què es cremava una bandera espanyola.

  A més d'aquests dos joves internautes, i dins del mateix procediment judicial, l'Audiència prendrà també declaració a cinc individus més, tots de Catalunya, a qui s'imputa el fet d'enaltir bandes armades i menysprear les persones que han patit accions terroristes.

  Si són processats i declarats culpables, és improbable que hagin d'ingressar a la presó perquè seran penes inferiors als dos anys i no tenen antecedents. [FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies