Europa press

Logo ep

    Els països musulmans presenten una proposta a l'ONU per prohibir la blasfèmia

    10:3716.02.2006



    TEHERAN, 16 (EUROPA PRESS)

    Els 57 delegats de l'Organització de la Conferència Islàmica (OIC) han presentat a la seu europea de Ginebra de l'ONU una proposta per prohibir la blasfèmia i l'atac contra les religions, segons informa l'agència oficial iraniana IRNA.

    Així mateix, han demanat a més que aquesta proposta s'inclogui en la resolució de la fundació del Consell dels Drets Humans de les Nacions Unides. Segons la proposta dels països musulmans, caldria prohibir la intolerància, la discriminació i el foment de l'odi i la violència derivat de qualsevol acció contra la religió, els profetes i les creences del proïsme.

    La proposta també considera que la blasfèmia contra els profetes i les religions atempta contra la llibertat d'expressió i també s'insisteix que els governs, institucions i mitjans públics tenen la responsabilitat d'encoratjar els pobles a tolerar i a respectar la religió i la cultura dels altres.

    Aquesta proposta coincideix amb la crisi internacional provocada per la publicació d'una sèrie de caricatures de Mahoma, que van aparèixer per primera vegada al setembre en un diari danès i que després han estat reproduïdes per nombrosos diaris occidentals, i que ha suscitat una onada de protestes, en molts casos violentes, als països musulmans, que consideren que els dibuixos són blasfems i atempten contra les seves creences, ja que l'islam prohibeix la representació de Déu o el seu profeta.

    Segons informa l'agència oficial saudita SPA, l'OIC ha demanat a la Unió Europea que s'uneixi als seus esforços per tirar endavant aquesta proposta, aprofitant la visita ahir a Jedà, segona ciutat de l'Aràbia Saudita, de l'alt representant de Política Exterior de la UE, Javier Solana, qui, segons l'agència, va prometre fer tot el possible en aquesta qüestió.

    "Poden estar segurs que farem tot el que estigui a les nostres mans perquè això no torni a passar", va assenyalar Solana, citat per SPA. El representant de la UE es va entrevistar també a Jedà amb el secretari general de l'OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu, a qui va transmetre que l'objectiu de la seva visita era reconstruir ponts entre Occident i els països musulmans. "Treballarem per aprofundir la nostra relació, perquè el món necessita aquest tipus de relacions", va afirmar Solana després de la trobada.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies