Europa press

Logo ep

    Deu cooperatives valencianes d'Educació s'unixen per a reduir costos, millorar la formació i crear nous centres

    17:5730.01.2006

    VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

    Deu cooperatives valencianes d'Educació han posat en marxa Akoe, una cooperativa de segon grau, amb l'objectiu "de ser un grup educatiu dinàmic amb capacitat per a consolidar els projectes dels centres integrants del grup", i, d'esta manera, reduir els costos d'aprovisionaments dels centres educatius, millorar la formació dels seus alumnes i crear nous centres educatius, segons ha informat hui el seu director, Luis Cervellera.

    Akoe està formada per les cooperatives valencianes .E.D Lledó, El Drac, Escola Gavina, Escola la Masia, Escola les Carolines, Florida Centre Formació, Grupo Sorolla, Juan Comenius, La Nostra Escola Comarcal y Samarbe, i entre estos centres, compta amb un total de 750 treballadors i 9.000 alumnes.

    Cervellera ha assegurat que esta cooperativa d'àmbit educatiu és "la primera que es realitza" a la Comunidda Valenciana, i que "per fi paga un deute històric que fa temps s'hauria d'haver saldat".

    Entre les seues línies d'actuació, el president d'Akoe, Benet Delcán, ha ressaltat "el desenvolupament intern de les escoles per mitjà de la millora en formació dels alumnes, la incorporació de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) als centres, la millora contínua de la qualitat, la internacionalització, la integració del valencià i la inclusió de la gent amb més dificultats a l'àmbit laboral".

    Duran a terme projectes com la creació de nous centres educatius i realitzaran aprovisionaments comuns per a reduir costos per mitjà de la creació d'una central de compres. A més, segons han explicat, mantindran un flux de comunicació amb els mitjans de comunicació i institucions, i desenvoluparan relacions entre les persones de l'organització.

    El grup pretén treballar en l'aspecte empresarial tant des de les seues empreses individuals com des de projectes en comú, "amb la profunda intenció d'incrementar la capacitat conjunta d'influència en la societat valenciana i potenciar la posició de lideratge en el món educatiu i cooperatiu", han assenyalat fonts d'esta cooperativa. Així, pretén ser "un punt de referència" quant a experiències innovadores i "de provada eficàcia i eficiència" en temes vinculats a la integració de la gestió educativa.

    A més, Delcán ha indicat "que es durà a terme un treball d'investigació de les destreses i habilitats amb docents". Ha explicat que realitzaran un treball de recerca i de coneixement d'"experiències innovadores" i tractaran d'incorporar "persones rellevants que aporten elements didàctics i metodològics per a després implantar-los als centres, que, posteriorment, ha dit, "es compartiran amb la resta de centres públics i privats".

    En esta línies, el president d'Akoe ha assenyalat "que es deixa una porta oberta a la incorporació d'altres cooperatives a la Comunitat Valenciana i en altres comunitats, com a Andalusia".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies