Europa press

Logo ep

    El melodrama 'Semiramide' de Rossini torna al Liceu un segle després

    08:4718.11.2005

    BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

    L'òpera de Gioachino Rossini 'Semiramide', un melodrama tràgic del compositor italià, tornarà dilluns que ve al Gran Teatre del Liceu 117 anys després de la mà del director Dieter Kaegi, que va estrenar la peça al Festival de Pesaro del 2003 amb divisió d'opinions.

    'Semiramide' (1823), una òpera en dos actes sobre un llibret de Gaetano Rossi, constitueix l'"última obra mestra" escrita per Rossini a Itàlia, ja que el compositor es va traslladar després a París, on "va fer òperes noves" i "va revisar-ne altres" per adaptar-les al gust francès, segons ha explicat avui el director musical, Riccardo Frizza.

    Rossini, segons el director musical, ha pensat per a aquesta òpera una gran orquestra, tot i que "utilitzava els instruments d'una forma molt determinada". Així, en els moments més tràgics de l'obra "sembla que la música sigui alegre" i "es desvinculi del text", però en un context general "veiem que la música juga a la perfecció amb argument", ha afegit.

    Amb una estructura "molt complexa" i amb aproximadament quatre hores de durada -alguna escena supera els vint minuts-, Rossini va arribar amb 'Semiramide' a una "perfecció" només comparable a 'La dona del llac' fruit d'un grau de "maduresa" hi va arribar després de diversos anys d'innovació a Nàpols on escrivia peces més senzilles i "en només dues setmanes".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies