Europa press

Logo ep

  Una exposició reflecteix la relació de Barcelona amb la fotografia

  17:5317.11.2005  BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

  El Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona (MHCB) acull des de demà fins al 19 de març l'exposició 'Barcelona i Fotografia', una mostra que reuneix més de 250 instantànies fetes per 84 artistes nacionals i internacionals que reflecteixen la relació entre la fotografia i la capital catalana.

  La mostra exhibeix imatges des del 1848 al 2005 de fotògrafs tan coneguts com ara Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Eugeni Forcano, Franck, Joan Fontcuberta, Francesc Català-Roca, Joan Colom, Oriol Maspons, Toni Catany i Pilar Aymerich, entre altres.

  El 10 de novembre del 1839, el gravador barceloní Ramón Alabern va obtenir un daguerreotip de La Llotja i de la Casa Xifré, amb el qual es va iniciar una llarga història que ha unit Barcelona i la fotografia.

  La ciutat de Barcelona sempre ha suscitat un gran interès als fotògrafs, com a mostra l'obra feta per molts creadors foranis durant més d'un segle i mig, i l'excepcional nòmina d'autors locals intensament dedicats a la interpretació de l'entorn urbà.

  L'exposició es divideix en tres àmbits: 'Mirades', relacionat amb les formes de veure la fotografia, 'Espai', el continent de la ciutat, i 'Societat', el contingut de la ciutat, la societat urbana.

  El comissari de l'exposició, Albert García Espuche, ha afirmat avui a la presentació de la mostra que la relació de la fotografia amb Barcelona "no té comparació" amb altres tècniques artístiques i ha recalcat que no s'ha volgut fer "ni una història de la fotografia ni una història de Barcelona".

  En l'exposició es pot veure des d'un daguerreotip del 1848 atribuïble a Josep Moragas, fotografies de Franck i Charles Clifford d'entre el 1850 i el 1860, postals panoràmiques de la ciutat de finals del segle XIX i principis del XX, fotografies aèries de l'Exèrcit italià dels bombardejos a la ciutat en la Guerra Civil, imatges de l'antic barri del Somorrostro, una instantània de Robert Capa que retrata una parella al passeig de Gràcia o la més recent Torre Agbar.

  García Espuche ha assegurat que a partir de les fotografies, els artistes prenen un "innegable compromís social" amb el qual capten "una altra realitat urbana" fugint de la Barcelona oficial, tòpica i turística.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies