Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Una exposició reflecteix la relació de Barcelona amb la fotografia

  17:5317.11.2005  BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

  El Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona (MHCB) acull des de demà fins al 19 de març l'exposició 'Barcelona i Fotografia', una mostra que reuneix més de 250 instantànies fetes per 84 artistes nacionals i internacionals que reflecteixen la relació entre la fotografia i la capital catalana.

  La mostra exhibeix imatges des del 1848 al 2005 de fotògrafs tan coneguts com ara Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Eugeni Forcano, Franck, Joan Fontcuberta, Francesc Català-Roca, Joan Colom, Oriol Maspons, Toni Catany i Pilar Aymerich, entre altres.

  El 10 de novembre del 1839, el gravador barceloní Ramón Alabern va obtenir un daguerreotip de La Llotja i de la Casa Xifré, amb el qual es va iniciar una llarga història que ha unit Barcelona i la fotografia.

  La ciutat de Barcelona sempre ha suscitat un gran interès als fotògrafs, com a mostra l'obra feta per molts creadors foranis durant més d'un segle i mig, i l'excepcional nòmina d'autors locals intensament dedicats a la interpretació de l'entorn urbà.

  L'exposició es divideix en tres àmbits: 'Mirades', relacionat amb les formes de veure la fotografia, 'Espai', el continent de la ciutat, i 'Societat', el contingut de la ciutat, la societat urbana.

  El comissari de l'exposició, Albert García Espuche, ha afirmat avui a la presentació de la mostra que la relació de la fotografia amb Barcelona "no té comparació" amb altres tècniques artístiques i ha recalcat que no s'ha volgut fer "ni una història de la fotografia ni una història de Barcelona".

  En l'exposició es pot veure des d'un daguerreotip del 1848 atribuïble a Josep Moragas, fotografies de Franck i Charles Clifford d'entre el 1850 i el 1860, postals panoràmiques de la ciutat de finals del segle XIX i principis del XX, fotografies aèries de l'Exèrcit italià dels bombardejos a la ciutat en la Guerra Civil, imatges de l'antic barri del Somorrostro, una instantània de Robert Capa que retrata una parella al passeig de Gràcia o la més recent Torre Agbar.

  García Espuche ha assegurat que a partir de les fotografies, els artistes prenen un "innegable compromís social" amb el qual capten "una altra realitat urbana" fugint de la Barcelona oficial, tòpica i turística.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies