Europa press

Logo ep

    Abel Folk debuta com a director amb 'Mentiders', una comèdia malintencionada que recala al teatre Borràs de Barcelona

    18:0503.11.2005



    BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

    L'actor català Abel Folk debuta com a director amb l'obra 'Mentiders', una comèdia malintencionada del jove dramaturg escocès Anthony Neilson que s'estrenarà al teatre Borràs de Barcelona el 16 de novembre.

    Per a aquest projecte, Folk ha comptat amb l'equip d'actors i productors que al costat d'ell va portar a l'escenari l'última versió de l'exitosa 'Pel davant i pel darrere' (2002), una peça adaptada per Paco Mir sobre un text de Michael Frayn que intercalava el català i el castellà.

    'Mentiders' escenifica el dilema que se'ls planteja a dos policies a l'hora d'haver de comunicar una mala notícia a un matrimoni la Nit de Nadal. Per no fer mal la parella, les situacions van complicant-se per mentides i malentesos fins a arribar a límits indescriptibles.

    Aquests dos policies, papers que interpreten Francesc Albiol i Santi Ibáñez, que només menteixen per evitar fer mal, estan acompanyats per cinc personatges més que, amb les seves peculiars maneres de ser, contribuiran a complicar la situació cada vegada que apareixen.

    Enric Majó, Mercè Comes, Marc Montserrat, Mireia Portas i Anna Azcona donen vida a aquests individus -"tenim un repartiment de luxe"- en una comèdia que dóna continuïtat a la companyia i que, de la mateixa manera que en la seva anterior producció, busquen despertar les rialles en l'espectador.

    Folk, que ha qualificat l'obra de "farsa malintencionada" amb argument de comèdia convencional, ha decidit assumir la tasca de director "no per vocació" sinó perquè el text de Neilson "m'apassiona", ja que segons la seva opinió és "una de les millors comèdies que he llegit i tinc la sensació que l'entenc visceralment".

    L'escenografia la firma Montse Amenós i el so va a càrrec de Jordi Bonet en un espectacle que, de moment, no té data de sortida i que restarà a la cartellera de teatre com a mínim fins després de Nadal.

    Abel Folk ha participat com a actor a '23 centímetres' i 'Unes polaroids explícites', totes dues dirigides per Josep Maria Mestres, entre d'altres obres teatrals, i ha actuat en pel·lícules com ara 'Quia?', de Sílvia Munt, o 'Iris' de Rosa Vergés. Entre els seus últims treballs per a televisió destaquen les sèries de TV3 'Laura', 'Estació d'enllaç' i 'Secrets de família', així com 'Una nova vida', produïda per Telecinco.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies