Europa press

Logo ep

    Reus estrena 'Casa i Jardí', dos textos representats simultàniament en els teatres Bartrina i Fortuny

    17:2710.10.2005



    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    El Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) s'estrenarà dijous que ve amb la innovadora proposta 'Casa i Jardí', dos textos d'Alan Ayckbourn que seran portats a escena de manera simultània i amb el mateix repartiment en els teatres Bartrina i Fortuny de la localitat.

    Aquesta producció, dirigida pel director del CAER, Ferran Madico, és "molt complexa" ja que requereix dos teatres pròxims dins seu perquè els actors, un total de catorze, puguin desplaçar-se d'un espai a un altre en funció de la trama. Per això, és l'únic muntatge del CAER que no sortirà de gira després de la seva estrena a Reus.

    Encara que l'obra "no està en la línia del que volem fer a Reus", segons Madico, resulta la més adequada per posar en servei el CAER, organisme que coordinarà els dos teatres de la localitat i que arrenca amb la voluntat de desenvolupar produccions pròpies i coproduccions amb altres teatres de Catalunya. "Volíem fer una festa alhora en els dos teatres de Reus per inaugurar aquesta nova etapa", ha assenyalat el director.

    Per a aquesta inauguració, Madico ha reprès dos textos que el britànic Alan Auckbourn va escriure el 1999 per ser representats de manera simultània en dos teatres amb una sèrie de personatges que es traslladen d'un a un altre escenari.

    Encara que segons l'autor els textos, són completament independents l'un de l'altre, "es complementen a la perfecció", per això resulta recomanable veure primer una peça i després l'altra per conèixer millor als personatges i obtenir "diferents punts de vista". "El que en una peça s'explica en l'altra es veu", ha explicat Rosa Novell, una de les actrius de l'obra.

    L'espectador haurà de decantar-se per un text o per l'altre i només tindrà l'oportunitat de veure íntegrament 'Casa i Jardí' dissabte que ve, per a quan s'ha previst una doble funció.

    La 'Casa', que es representarà al teatre Bartrina, constitueix un espai tancat i compartit on els personatges "donen una imatge de si mateixos", segons el director. En l'habitatge, situat a uns 100 quilòmetres de Londres, hi viu una família d'empresaris en un ambient d'"olla a pressió" després d'anys "aguantant una situació insostenible".

    Els protagonistes decideixen celebrar una festa, que es farà en el jardí, un espai obert que es desenvolupa al teatre Fortuny i on "la vida d'alguns d'aquests canvia radicalment per una sèrie situacions, expressant-se per l'impuls més primari", segons ha explicat Novell.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies