Europa press

Logo ep

    La mostra "Entre el caos i l'ordre" obri demà la temporada d'exposicions del Palau de la Música

    16:1106.09.2005

    VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)

    La mostra "Entre el caos i l'ordre" obrirà la temporada expositiva del Palau de la Música demà a les 20:00 hores, segons han informat fonts de l'auditori valencià, que han assenyalat que l'exposició arreplega sobre esta temàtica les mirades de Cristina Navarro, Amparo Puig, Ernesto García Lledó i Yayo Moreno.

    L'exhibició presentarà fins al 16 d'octubre les visions "singulars i tremendament vitalistes" d'estos quatre creadors, que han estudiat i viuen o treballen en territori valencià, i aborden, cadascun des de la seua tècnica i inspiració, el "desordre ordenat i el caos organitzat".

    Els aproximadament 25 quadres de format mitjà que componen la mostra conjuguen distintes tècniques -acrílic i oli sobre llenç, tècnica mixta entre pintura i cartró, aquarel·la tractada infogràficament- que, segons les esmentades fonts, donen com a resultat "obres alegres i plenes de llum".

    Una de les autores és Cristina Navarro, nascuda a Ceuta i llicenciada en Belles Arts per les universitats de Madrid i València. La seua obra, definida com "un treball perfeccionista des dels orígens, amb una magnífica evolució", ha recorregut València, Alacant, Albacete, Saragossa, Berna o Ginebra (Suïssa). Diversos dels seus treballs estan exposats a museus d'Alacant, Elx, Vilafamés i Albacete.

    L'obra d'Amparo Puig, llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles-UPV, es mou "entre la dualitat, geometria i emoció, resolent amb naturalitat el binomi entre l'atzar i la raó".

    Des de la seua primera exposició el 1977, Puig ha participat en diverses exposicions col·lectives i ha exposat de forma individual a València i a localitats valencianes com Sagunt, Rocafort, el Puig i la Fundació C.E.U. Sant Pablo, a València, i Rubielos de Mora (Terol).

    Per la seua banda, Ernesto García Lledó, xativí, llicenciat en Belles Arts per la UPV, va ampliar els seus estudis amb cursos d'electrografia, 'copy-art' i art efímer. És un pintor "reflexiu i lúdic, experimentador i vivencial a un temps", que des del 1987 ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals a la Comunitat Valenciana.

    També ha exposat a Saragossa, Madrid, Itàlia, París i Nou Mèxic i ha participat en diverses fires internacionals d'art, i entre els seus compradors figura la catedral de València, la col·legiata de Xàtiva (València) i la Biblioteca Nacional de Madrid.

    L'últim dels artistes és Yayo Moreno González de la Aleja, d'Albacete, també llicenciat en Belles Arts per la Sant Carles-UPV. Amb les seues últimes obres, aquarel·les tractades digitalment, Yayo s'endinsa en el camp de la infografia. Ha exposat a València i Albacete, i el 2001 va realitzar un projecte compost per 110 collages, tenint com a referència l'obra gràfica de l'artista alemany George Grosz.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies