Europa press

Logo ep

    EUPV acusa García-Gasco d'"inquisitorial" per demanar l'objecció de consciència contra el matrimoni homosexual

    13:0409.08.2005

    VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

    La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, ha acusat hui l'arquebisbe de València, Agustín García-Gasco, d'actuar d'acord amb la "vella doctrina inquisitorial que créiem definitivament desterrada, però que torna a aparéixer de manera incomprensible en el segle XXI".

    Marcos ha respost d'esta manera a les declaracions realitzades ahir per García-Gasco en què reclamava que es facilitara l'"exercici del dret dels ciutadans a l'objecció de consciència" davant dels matrimonis entre persones del mateix sext i es demanava respecte a "la seua capacitat per a recórrer davant dels tribunals a la recerca de justícia".

    La representant d'este partit ha manifestat que el suport de l'arquebisbe a la paralització d'una boda entre dos dones per la jutgessa de Dénia (Marina Alta) reflectix que "la jerarquia eclesiàstica està posant en pràctica la seua amenaça de mobilització contra determinades decisions de la majoria parlamentària d'esquerres al Congrés dels Diputats".

    La responsable d'EUPV creu que, amb estes paraules, García-Gasco "es posa del costat de la dreta més reaccionària i homófoba, al mateix temps que abandona el paper social de l'Església quan tants problemes de pobresa, exclusió i marginació afecten la nostra societat". Marcos considera "incomprensible l'assumpció ideològica dels plantejaments de la dreta cavernícola per part de determinats càrrecs de l'Església catòlica destinats a negar el dret bàsic de dos persones a fer patent l'apreci per la seua parella".

    Per a la coordinadora d'EUPV, "l'espiral d'enfrontaments en què ha entrat una part molt determinada de l'Església respon a la seua estreta relació amb l'anterior executiu del Partit Popular que li va reportar grans beneficis econòmics". "Ara veuen com el Govern socialista, influït per Esquerra Unida, es replanteja algunes de les prebendes de què gaudixen, com els concerts educatius o les concessions de mitjans de comunicació, i estan molt nerviosos", ha dit.

    "El millor exemple ho tenim en les concessions (de llicències de TV) realitzades pel Govern autonòmic de Madrid, com sospitem que passarà al País Valencià, on la dreta intenta compensar la pèrdua d'influència de la jerarquia eclesiàstica en el Govern central", ha indicat. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies