Europa press

Logo ep

    Veïns del Poblenou es mobilitzen contra un centre d'acolliment de joves immigrants per l'augment de delictes a la zona

    13:3130.06.2005



    BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

    Desenes de veïns del barri barceloní del Poblenou han decidit organitzar-se i iniciar mobilitzacions contra un centre d'acolliment de joves immigrants que, segons la seva opinió, ha augmentat el nombre de delictes a la zona del passatge Masoliver amb robatoris de bosses, trencament de vidres de cotxes i problemes de tràfic de drogues.

    Els veïns han començat a recollir firmes i exigeixen que es desallotgin i es tapiïn les cases abandonades del passatge Masoliver, entre els carrers Llull i Pujades, que són ocupades pels menors. Així mateix, han començat a fer cassolades a les 22 hores com a símbol de protesta.

    El centre nocturn de primera acollida Alcor, ubicat al número 122 del carrer Ramón Turró, depèn de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat.

    COMISSIÓ DE SEGUIMENT.

    El president de l'Associació de Veïns del Poblenou, Manel Andreu, ha explicat que "hi ha hagut algunes incidències i des de l'associació convocarem una comissió de seguiment per veure quines mesures podem prendre".

    En declaracions a Europa Press, Andreu ha indicat que "hem rebut trucades d'alguns veïns i amb certa urgència convocarem una reunió amb presència d'una escola pròxima, una parròquia, l'associació i, si ho creuen convenient, responsables del centre".

    "Estudiarem quines mesures podem portar a cap, a banda de la vigilància, perquè potser el funcionament del centre no està adequat per acollir amb certa prevenció als joves. És un espai per dormir", ha agregat. Andreu ha advocat per convocar una reunió la setmana que ve per posar en servei la comissió de seguiment.

    Veïns de la zona han subratllat que estan "farts de trucar a la Policia, els Mossos i la Urbana" per informar dels altercats que provoquen els menors perquè "se'ls portin i a les dues hores estiguin al carrer". Una portaveu ha explicat a Europa Press que "la gent té por de les represàlies", però "ha decidit prendre mesures".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies