Europa press

Logo ep

    L'obra "Els lluitadors" de Francesc Gisbert, guanyadora del X Premi Enric Valor de Novel·la, arriba a les llibreries

    19:4014.06.2005

    VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

    L'obra "Els lluitadors", amb la qual l'autor Francesc Gisbert es va proclamar guanyador del X Premi Enric Valor de Novel·la, es presentarà esta nit a Alacant, segons han informat hui fonts de l'editorial Bromera, que publica el volum. Amb motiu del desé aniversari d'este guardó, que la Diputació d'Alacant dota amb 16.000 euros, la presentació tindrà lloc en un sopar amb els mitjans de comunicació al qual assistiran el president de la corporació provincial, Joaquín Ripoll, i el diputat de Cultura, Miguel Valor.

    "Els lluitadors", ambientada en l'Alcoi industrial i revolucionari de la II República i la Guerra Civil, és la primera novel·la per a adults de Francesc Gisbert, narrador reconegut en l'àmbit de la literatura infantil i juvenil. Segons paraules del propi autor, esta obra "naix d'una il·lusió i d'un repte". "Una il·lusió personal --prosseguix-- per l'esforç d'escriure una història ben comptada, amb personatges versemblants, i també, és un repte perquè la novel·la parla d'una època apassionant de la nostra història".

    De fet, amb esta novel·la l'escriptor ha volgut retre un homenatge "a les persones anònimes, però amb les idees clares, que van lluitar pels seus ideals als seus pobles, als camps de batalla, a les presons, a l'exili o als camps de concentració", ha manifestat.

    Així, els protagonistes d'"Els lluitadors" són els obrers i les classes humils que treballaven de sol a sol a les fàbriques, però també els empresaris que van ser capaços d'alçar un niu de factories penjades dels barrancs. Es tracta d'una galeria de personatges inquiets i somiadors que representen Alcoi en l'època de la República i la bogeria de la Guerra Civil, la repressió i l'exili.

    Esta obra va ser la seleccionada entre els 12 originals presentats en esta X edició del Premi Enric Valor. Formaven el jurat Lluís Alpera, Enric Balaguer, Francesc Bernàcer, Adrià Espí, Vicent Pallarés, guardonat en la convocatòria anterior per "L'àngel covard", i Miguel Valor.

    TRAJECTÒRIA

    Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) es va donar a conéixer amb dos novel·les històriques per a jóvens, "El misteri de la lluna negra", Premi Ciutat de Torrent i de la Crítica de l'IIFV, i "El secret de l'alquimista" (Bromera, 2001).

    Posteriorment, va llançar al mercat "El fantasma de la torre", Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil, i "El somriure de l'esfinx", Premi Ciutat de Borriana. Ha escrit, a més, obres per als lectors més jóvens, com "Una llegenda per a Draco", distingit amb el Carmesina i, també, la recopilació de contes "Misteris S.L.", Premi Vicent Silvestre (Bromera, 2004) i "El llibre de les històries estranyes", guardonat amb el Laurèdia d'Andorra.

    Ha participat en l'antologia d'autors alcoians "Llibre d'escolaritat" i, a més, compagina la producció literària amb la faena com a professor a l'IES Cotes Baixes d'Alcoi.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies