Europa press

Logo ep

    Figueres estrena demà la música de l'òpera 'Etre Dieu' de Salvador Dalí

    10:5810.05.2005

    FIGUERES, 10 (EUROPA PRESS)

    La rambla de Figueres acollirà demà en un concert gratuït l'estrena de la música de l'òpera 'Etre Dieu' de Salvador Dalí, que està previst que es representi a Barcelona al setembre.

    El productor de l'òpera, Dragan Màtic, ha dit que "els primers privilegiats a escoltar aquestes composicions són la gent de Figueres, perquè Dalí és una part d'ells i ells són part de Dalí". L'artista empordanès va concebre l'obra fa 75 anys amb Federico García Lorca.

    La interpretació anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica i Cors de Sofia (Bulgària) -formada per 60 músics i 30 coristes-, acompanyada pels cantants Fèlix Serraclara, Dominique Corbiau, Jadranka Jovanovic, Eve Brenner i la veu del mateix Salvador Dalí. Durant els dies anteriors al concert, s'han programat assajos oberts al públic.

    La nova versió musical és a càrrec dels compositors Quique Tudela, el búlgar Gheorghi Arnaoudov, el luxemburguès Jim Penning, els germans Giorgio i l'alemany Martin Koppehele, els francesos Kay Serra i Jonathan Uzan i l'israelià Kobi Oshrat.

    La música original per a l'òpera va ser escrita pel compositor Igor Wakhevitch i va ser gravada el 1974 per reconeguts artistes i les improvisacions de la veu original de Dalí, que s'han recuperat per a la nova producció.

    ESTRENA DE L'OPERA EL SETEMBRE.

    L'estrena mundial d''Etre Dieu' està prevista per al setembre d'aquest any a Barcelona, on es representarà en versió íntegra a l'aire lliure. Posteriorment, ja té concertades representacions en diferents ciutats del món.

    Es tracta d'un espectacle multimèdia on es donarà molta rellevància als efectes visuals i de so, amb un escenografia daliniana dissenyada per Petrika Ionesco i un vestuari dissenyat per Lluís Llongueras.

    'Etre Dieu' parla de la colossal confusió de la fantasia de Dalí i el poder de la imaginació. El naixement, la mort i la reencarnació són els elements clau d'aquesta obra, que incorpora esdeveniments polítics i filosòfics de l'època que continuen vigents com l'enfrontament entre Dalí i André Bretón. Al final de l'obra, el pintor és salvat per Gala que se l'endú a un paradís utòpic.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies