Europa press

Logo ep

    Chiquillo i Picó funden Unió de Progrés com a alternativa "de centre liberal" diferenciada de les opcions "radicals"

    15:1222.04.2005

    VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

    José María Chiquillo i Amparo Picó, exdirigents d'Unió Valenciana, han presentat hui el nou partit Unió de Progrés per a la Comunitat Valenciana (UP) com una "alternativa de centre liberal, valencianista, equidistant entre PP i PSOE, i que marca una gran diferència" respecte a les opcions de "caire radical que hi ha en el panorama polític", segons ha assenyalat Chiquillo.

    Picó i Chiquillo, presidenta i secretari general de la nova formació respectivament, van abandonar UV després que en l'últim congrés la seua candidatura fóra derrotada i per la "falta de coherència i objectius" de la formació.

    El nou partit, de "caràcter moderat, però ferm en la defensa dels interessos valencianistes" i "respectuós amb el marc constitucional", compta amb el suport d'uns 200 socis promotors que han finançat la iniciativa, i el d'"una dotzena de regidors, tant exmilitants d'UV com de col·lectius independents".

    "Propugna un model de societat culte i democràtic, lliure en l'economia social de mercat i socialment just i solidari en una Comunitat Valenciana vertebrada i amb capacitat de decisió", segons ha indicat Chiquillo.

    El secretari general ha inclòs també entre els seus principis fundacionals "defensar amb fermesa els interessos culturals, econòmics, socials i polítics" dels valencians i "combatre i denunciar els atacs a la nostra integritat territorial i cultural, vinguen d'on vinguen", ha dit.

    Entre els objectius estan "promoure l'autogovern de la Comunitat Valenciana" i un "compromís social fonamentat en polítiques de benestar en els drets individuals de les persones", ja que centrarà la seua "acció política en les persones, en el doble objectiu de millorar la seua qualitat de vida i d'impulsar el progrés econòmic d'Alacant, de Castelló i de València".

    GESTIÓ "INCOHERENT" D'UV

    Els responsables d'UP compten amb "el suport de l'estructura orgànica d'UV a la ciutat de València", que va dimitir en bloc després de la victòria de Ballester, segons Picó. Després de 23 anys de militància, han deixat UV "amb tot el dolor del nostre cor", ha dit. La "gestió incoherent, indigna i irresponsable" de la nova direcció i la seua "política del tot ho val" en la integració d'antics militants i de "persones expedientades" i "les reunions d'UV amb partits polítics no valencianistes, radicals, com ara el Bloc", han provocat esta escissió, segons Picó.

    També ha assenyalat, entre els motius que han portat a la seua desvinculació i la de Chiquillo d'UV, "la falta de voluntat política i personal de l'altra candidatura per a arribar a un acord pel bé del partit", ja que "els resultats de l'assemblea ens indicaven que no hi havia vencedors ni vençuts, sinó un partit dividit".

    Els dos exmilitants d'UV no van participar en el projecte de Ballester "per dignitat i coherència", perquè "l'executiva estava dividida ja en campanya" i el partit no tenia "ni propostes, ni objectius", segons ha assenyalat Picó, que ha pronosticat "la desaparició d'UV d'ací a uns mesos", ja que "molts militants estan sol·licitant la baixa".

    Per part seua, Chiquilloo ha informat que "mentre seguisquen les persones que ocupen actualment la direcció d'UV, no tornaré", i ha expressat la seua voluntat de retornar en cas contrari, ja que "en no ser expulsat d'UV per la via de l'expedient disciplinari, espere i desitge tornar, quan els que entenen la política des del rancor i el benefici personal hagen abandonat la direcció", segons un fragment de la seua carta de comiat del partit que ha llegit.

    POSSIBLES PACTES

    Preguntada per un hipotètic pacte amb el PP, en què José María Chiquillo està integrat com a independent en les llistes al Senat, Picó ha assenyalat que "si es produïx, serà en funció dels interessos valencians en cada moment", encara que ha precisat que, en trobar-se entre els seus objectius "evitar que el tripartit català s'instal·le a València, és lògic que, en anar descartant opcions, el pacte es fera amb el Partit Popular".

    Tot i això, la presidenta d' UP ha precisat que "no plantegem un pacte amb ningú, este és un nou projecte i estem rebent el suport de molta gent que no s'havia interessat per UV i ara confia en nosaltres per a donar una resposta clara i efectiva" a les seues demandes.

    Per part seua, Chiquillo ha reiterat que la seua inclusió en les llistes al Senat amb el PP va ser "com a independent", ha recordat que més de 600.000 persones a la província el van votar "en llistes obertes, que és la democràcia pura" i que tot i continuar sent representant d'UV en les llistes del PP, "sabré on estic en cada moment". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies