Europa press

Logo ep

    Rodolf Sirera estrena al TNC "Raccord", una obra ambientada a València que reflexiona sobre el temps i la memòria

    09:2212.04.2005

    VALÈNCIA/BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

    L'autor Rodolf Sirera (València, 1948) estrenarà hui al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) l'espectacle "Raccord", una obra en què reflexiona sobre el temps i sobre la memòria i s'emmarca dins del Projecte T6.

    "Raccord", dirigida per Carme Portaceli, s'ambienta a la platja de la Malva-rosa de València per la qual transiten en tres èpoques, 1929, 1969 i 2003 una sèrie de nou personatges entrellaçats i que són caracteritzats pels actors Francesca Piñón, Artur Trias, Mar Ulldemolins i Òscar Intente.

    Sirera ha explicat que ha sigut "un repte" escriure "Raccord" perquè portava diversos anys allunyat de la dramatúrgia i va definir la producció com "una visió a partir de la mirada a un segle".

    El dramaturg valencià ha assegurat que els tres moments temporals "no estan aïllats" i s'interrelacionen durant l'obra on els personatges van passant "en funció del record".

    En "Raccord", que estarà en el cartell fins al 8 de maig, alguns dels personatges formen part de la vida d'altres i així hi ha professor i alumne, mare i filla o marit i dona. Sirera ha explicat que la caracterització dels personatges és "només verbal".

    Per part seua, la directora, Carme Portaceli, ha dit que és una obra que no té "res de convencional" i parla de "la humanitat i les il·lusions perdudes" ja que personatges que al 1929 tenen una il·lusió la mostren perduda 40 anys després.

    Un dels actors, Òscar Intente, ha indicat que els personatges que interpreten són "diferents" però de la "mateixa pasta". "És una mirada al món des de una òptica femenina a una Europa un tant malalta", ha afegit.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies