Europa press

Logo ep

    El tripartit no va abonar a les universitats els diners compromesos per sanejar els seus comptes

    18:2012.03.2013

    L'organisme fiscalitzador alerta també de la "indefinició" jurídica de l'Hospital Clínic

    BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

    El Govern tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) no va abonar cap dels 62 milions d'euros compromesos en el Pla de finançament per a la millora de les universitats públiques 2007-2010 per sanejar i estabilitzar els pressupostos dels centres, segons ha revelat aquest dimarts la Sindicatura de Comptes, a la llum d'una fiscalització feta sobre el compliment concret del pla.

    El Síndic Jordi Pons, responsable de la fiscalització de les set universitats catalanes, ha explicat al Parlament que els centres tampoc van rebre 294 dels 3.554 milions d'euros previstos en el pla per concepte de finançament no condicionada (3.260) i de condicionada a objectius (294), per la qual cosa els impagats ascendeixen a 356 milions.

    Segons Pons, el pla de finançament preveia "aspectes positius per a la millora de les universitats", com l'avaluació de la capacitat docent, la condició d'objectius i l'anàlisi de les necessitats de personal.

    Tot i això, ha dit que "encara queden aspectes importants que no han estat completats i seria molt important que es fes com més aviat millor": aplicar models homogenis de comptabilització de personal, comptes i programes per poder comparar les universitats entre les quals hi ha, alguna cosa que ha estat irrealitzable en la fiscalització presentada aquest dimarts.

    A més, Pons ha reclamat que s'estableixin plans de reducció del dèficit i que es faci un seguiment "precís i puntual" del deute de les universitats catalanes.

    HOSPITAL CLÍNIC

    La Sindicatura de Comptes també ha explicat la fiscalització feta sobre l'exercici de l'Hospital Clínic de Barcelona corresponent al 2009, en què alerta de la "indefinició" jurídica del centre sanitari, que no té una estructura jurídica definida quatre anys després de fer-se efectiu el traspàs de les seves funcions i serveis a la Generalitat.

    El Síndic responsable de l'informe, Andreu Morillas, ha demanat a la Generalitat que es doti el centre d'una forma jurídica concreta després de detectar "debilitats en tots els registres i controls", a més d'irregularitats en els pressupostos.

    Múrgoles ha recomanat reforçar les àrees de gestió econòmica i administrativa, millorar la rendibilitat dels immobles que no s'utilitzen i formalitzar la cessió de l'edifici que ocupa, propietat de la Universitat de Barcelona (UB).

    GESTIÓ PRESSUPOSTÀRIA

    A més, ha advertit d'"insuficiències" en el compliment de la normativa comptable i contractual, tenint en compte que el centre no aplica la gestió pressupostària ni registra la comptabilitat de les operacions fruit de la seva activitat.

    El 2009, el Clínic va presentar uns ingressos liquidats de 498,1 milions d'euros i unes obligacions reconegudes de 557,1 milions, amb un resultat pressupostari negatiu de 68 milions.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies