Europa press

Logo ep

    Professors interins i substituts faran una vaga a principis de curs contra les retallades

    14:4529.08.2012

    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    Una cinquantena de professors interins i substituts representats en la Coordinadora de Interzones i a l'Assemblea d'Interins i Substituts, que han realitzat aquest dimecres una concentració, han convocat una vaga per als dies 12, 13 i 19 de setembre contra les retallades de personal de la Generalitat i el Govern, que, asseguren, comportarà la pèrdua de 3.000 llocs de treball.

    En una concentració davant de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, la portaveu Elisabeth Bermejo ha explicat que aquesta vaga, convocada amb el suport legal de la CGT, es mantindrà després de manera indefinida dos dies a la setmana.

    "Demanem a tots els professors, siguin funcionaris, d'escoles d'adults, guarderies, Batxillerat, Formació Professional i aturats, que secundin aquesta vaga", ha dit.

    Aquests professors interins --majoritàriament joves-- han realitzat una 'performance' en què han imitat a la consellera del ram, Irene Rigau, seguda en una taula front al seu departament i jugant al bingo, referint-se al sistema de nomenaments dels interins.

    Un d'ells, abillat amb una perruca, ha simulat agafar boles per seleccionar als candidats, als qui ha anat cridat per informar-los de les "pèssimes" condicions de contractació, que imposaran en les escoles la destrucció d'ocupacions, una triple escala salarial, l'increment del treball als funcionaris i la pèrdua de qualitat.

    Davant de la porta de la Conselleria, custodiada pels Mossos d'Esquadra, els professors han demanat la dimissió de Rigau, a la qual han responsabilitzat de l'increment de les ràtios i de les hores lectives dels funcionaris i de la no cobertura de substitucions, i han entrat a registre un manifest contra aquestes mesures.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies